Vágólapra másolva!
A hazai pályán elszenvedett kétgólos vereség után kisebbfajta csoda kellett volna a Győrnek ahhoz, hogy továbjusson a Dinamo Zagreb ellen az Európa Liga rájátszásában, de a győriek az első félidő végéig vezettek a brazil Ceolin gyönyörű góljával. Akkor azonban az angol játékvezető megadott egy vitatható büntetőt a Dinamónak, amely innentől kézben tartotta a mecset, amelyet végül 2-1-re megnyert egy újabb tizenegyessel. A horvátok 4-1-es összesítéssel jutottak fel a főtáblára, és folytatták remek sorozatukat a magyar csapatok ellen.

Európa Liga, rájátszás, visszavágó:
Dinamo Zagreb (horvát) - Győri ETO 2-1 (1-1)
Zagráb, Maksimir-stadion, 8000 néző
v.: Marriner (angol)
Dinamo: Loncaric - Mesaric (Etto, 33.), Ademi, Biscan, Cufré, Kramaric (Chago, 79.), Sammir, Vrsaljko, Badelj, Rukavina, Morales (Dodo, 66.).
Győr: Stevanovic - Babic, Stanisic (Szabó O., 33.), Fehér, Djordjevic - Ceolin, Pilibaitis, Tokody, Koltai (Dinjar, 56.), Völgyi - Aleksidze (Bugerra, 67.).
gól: Sammir (45+2., 84., mindkettőt 11-esből), illetve Ceolin (17.)
sárga lap: Mesaric (20.), Szabó O. (45+2.), Rukavina (73.), Babic (85.), Völgyi (86.)
továbbjutott: a Dinamo Zagreb, 4-1-es összesítéssel

Az első negyedóra a Dinamo fölényével telt el, aztán a Győr első épkézláb támadásból gólt szerzett: Völgyi kapott remek indítást, áthámozta magát egy védőn, majd visszatette a labdát lövésre, az érkező Ceolin pedig kapásból gyönyörű gólt ragasztott a bal sarokba (0-1). A brazil légiós tíz perccel később is főszereplő volt, a bizonytalankodó Mesarictól vette el a labdát, aztán ügyes cselek után lőtt, de Loncaric odaért a rövid sarokra tartó lövésre.

Ceolin gólja:


A 34. percben kétszer is szerencsésen pattant vissza a labda a horvátok elé, végül a Győrben duplázó Rukavina próbált oxival gól szerezni, de kaput nem talált, mint ahogy Kramaric is célt tévesztett, 16 méterről a futópályára lőtte a labdát.

A 40. percben megint Kramaric aktívkodott, két győri játékoson is átcselezte magát, aztán lapos lövéssel próbálkozott, amely nem sokkal kerülte el a jobb sarkot. A félidő vége a horvátoké volt, és a ráadásban sikerült egyenlítenie a Dinamónak: egy eladott labda után Sammir indította hosszú labdával Moralest, aki betolta a labdát Fehér elé, majd belecsimpaszkodott a magyar hátvédbe, aztán elesett. Az angol bíró tizenegyest ítélt, Sammir pedig higgadtan a jobb sarokba gurított (1-1).

A Dinamo első tizenegyese:


A szünetben a meccset közvetítő DigiSport studiójában Arany Tamás, korábbi játékvezető mondta el a véleményét a tizenegyest megelőző esetről, szerinte Morales és Fehér is fogta a másikat, így nem tartotta jó döntésnek, hogy az angol bíró büntetőt ítélt.

Második félidő

Piros lappal indult a második félidő, a minden bizonnyal túl hevesen reklamáló Pintér Attilát küldte fel a lelátóra az angol bíró. A Győrnek kellett volna támadnia, de a horvátok veszélyeztettek, Stevanovic előbb Vrsaljko lecsúszott beadását simogatta fölé, majd Biscan fejesét fogta.

A Győr később sem tudta átvenni az irányítást, a Dinamo jóval veszélyesebben játszott, Stevanovicnak Kramaric pöckölésénél nagyot kellett védenie, a kipattanót Ademi nem rúgta rá, hanem visszapasszolta, a becserélt Dodo pedig csúnyán fölé lőtt. Az esetnél az önfeláldozóan bevetődő Djordjevic megsérült, a győri védő öt perc ápolás után tudott csak visszaállni.

A horvátok következő nagy helyzeténél Etto lövés helyett a beadást választotta, így odalett a lehetőség, a túloldalon Bugerra lapos lövéssel ijesztett rá a régóta munkanélküli Loncaricra, aki az utolsó pillanatban visszahúzta a kezét, mivel látta, hogy mellémegy a labda. A 81. percben már minden tudására szüksége volt a horvátok kapusának, Völgyi szabadrúgása után Babic tette kapura a labdát, de nem helyezte eléggé, így Loncaric védeni tudott, a kipattanóra pedig nem ért oda győri.

Amikor úgy tűnt, kcisit feltámad a Győr, egy buta hiba miatt tizenegyeshez jutott a Dinamo: Ceolin teljesen feleslegesen csúszott be a 16-oson belül, eltalálta Dodo lábát, a büntetőt megint Sammir vállalta el, megvárta, míg Stevanovic eldől, és a helyére, középre rúgta a labdát (2-1).

Sammir másodszor sem hibázott:


A Dinamo így 4-1-es összesítéssel jutott a csoportkörbe, a Győrt dicséret illeti a hozzáállásért, de az látszik, hogy a vérszegény támadójáték miatt a nemzetközi porondon kissé súlytalan Pintér Attila csapata, amely három ellenfelet így is elbúcsúztatott az Európa Ligától.