Vágólapra másolva!
Hajnal Tamás szerint voltak összezörrenések a válogatottnál az Eb-selejtezők alatti időszakban, de az nem igaz, hogy klikkek lennének a csapaton belül. A Dortmunban mostanság mellőzött középpályás nem érti miért lett hír abból, hogy egy edzésen keményebben lépett oda Koman Vladimirnek, és szerinte a válogatottnál a teljesítménynek kell számítani, nem annak, ki hol játszik, és hány éves.

Hajnal Tamást meglepte Huszti kritikus közleménye, a dortmundi középpályás nem számított eféle nyílt levélre társától. Husztit Hajnalt is megemlítette a közleményben, amikor azt írta: "fura, hogy egy Hajnal Tamást, akinek eddigi teljesítményét Németországban nagyra értékelik; egy Vanczák Vilmost, aki évek óta alapember Svájcban; vagy éppen egy Huszti Szabolcsot, akit minden állomáshelyén megbecsültek, olyanok helyettesítenek, akik a gyengébb színvonalú magyar bajnokságban szerepelnek."

Hajnal erről azt mondta, nem tartja negatívumnak, hogy Huszti őt is szóba hozta, de nem akar más játékosokat értékelni, bár úgy véli, a válogatottnál a teljesítménynek kell számítani, nem annak, ki hol játszik, és hány éves.

Hajnal a svédek és a moldávok elleni Eb-selejtezőkön mindössze tíz percet kapott, így érthető, hogy azt mondta, csalódott volt, amiért ilyen kevés szerep jutott neki. "Olyan visszajelzéseket kaptam, hogy fontos tagja vagyok a keretnek, de ha ilyen keveset játszik az ember, óhatatlanul is elkezd gondolkozni, hogy mi lehet a baj, vagy milyen szerepet szánnak neki" - tette hozzá a Dortmund hétvégi bajnokiját sérülés miatt kihagyó középpályás.

Hajnal posztján a válogatottban Koman Vladimir játszott, de a mellőzött játékos ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, megbeszélte Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal, hogy miért döntött így, és ami akkor elhangzott, azt nem szeretné a nyilvánossággal megosztani. A válogatott háza tájáról kiszivárgott olyan pletyka, miszerint egy edzésen Hajnal keményebben csúszott oda Komannak, de Hajnal nem érti, miért lett ebből hír, hiszen nem akart sérülést okozni, csak egy rossz ütemű becsúszásról volt szó, amellyel eltalálta társa lábát.

"Szó sem volt szándékosságról, az eset után háromszor vagy négyszer elnézést kértem Volitól, nem is értem, hogy került ki ez a sztori, mivel az egy zárt kapus edzés volt. Minden edző azt várja el a játékosaitól, hogy agresszívak legyenek a párharcoknál, előfordul, hogy becsúszik egy-egy keményebb ütközés, de ez normális dolog, és tényleg elnézést kértem, megbeszéltük a dolgot, gyorsan el is lett felejtve" - zárta rövidre a pletykát Hajnal.

Huszti közleményében azt sugallta, a válogatottnál érvényesül a Videoton edzőjánek, Mezey Györgynek a befolyása, Hajnal a felvetéssel kapcsolatban annyit jegyzett meg, volt a csapatban egy bizonyos téma, ami erre utaló jelekről árulkodott, de ezt nem akarja kifejteni. Hajnal szerint hülyeség, hogy klikkek vannak a válogatottban, úgy látja, vannak játékosok, akik jobban megértik egymást, de mivel újjáalakuló csapatról van szó, érthető, hogy még nincs mindenki azonos hullámhosszon.

"A csapat még az út elején jár, teljesen normális, hogy nem megy minden zökkenőmentesen. A játékosok mindent megtesznek, hogy jó hangulat legyen a válogatottnál, hogy a fiatalok minél hamarabb beépüljenek a csapatba, de ebben nekik is partnernek kell lenni. Voltak összezörrenések, de ez a csapat belügye, nem szeretném megosztani" - adott helyzetjelentést a válogatottnál tapasztalt hangulatról a középpályás, aki örült a moldávok elleni győzelemnek, de csalódott volt amiatt, hogy nem tudott aktív részese lenni.