Vágólapra másolva!
A Videoton 0-1-ről 3-1 fordított vasárnap a vendég Szolnok ellen a labdarúgó Soproni Liga 6. fordulójában és ezzel a hetedikről a harmadik helyre zárkózott fel a tabellán.

Soproni Liga, 6. forduló:
Videoton - Szolnoki MÁV FC 3-1 (0-1)
Székesfehérvár, 2754 néző, V: Oláh G.
gól: Lipták (53.), Sándor (64.), Alves (77., tizenegyesből), illetve Alex (41., 11-esből)
kiállítva: Mile (76.)
sárga lap: Hidvégi (41.), Sándor (75.), Andic (88.), illetve Pető (91.)
Videoton: Bozovic - Andic, Lipták, Vaskó, Hidvégi - Elek, Sándor, Polonkai (Vasiljevic, a szünetben) - Nagy D. (Gosztonyi, 72.), Nikolic (Vujovic, a szünetben), Alves
Szolnok: Kövesfalvi - Schindler, Stanisic, Pető Z., Molnár Z. - Mile, Búrány - Remili, Pisanjuk, Tchami-Ngangoue (Koós, 62.) - Alex (Ngalle, 67.)

Esélyeshez méltóan kezdett a Videoton az újonc Szolnok ellen, azonban hiába volt erőteljes hazai mezőnyfölény, az utolsó labdakezelésekbe mindig hiba csúszott a kapu előtt. Az első negyedóra után már futószalagon érkeztek a fehérvári kapuralövések, melyeknek Kövesfalvi rendre útját állta. Aztán a szolnoki hidegzuhany a szünet előtt érkezett, Hidvégi rántotta le Pisanjukot a büntetőterületen belül, a 11-est pedig Alex értékesítette.

A szurkolók füttykoncertje jó hatással volt a hazai játékosokra, és sokat jelentett Vasiljevic pályára küldése is. A Videoton a félidő derekára már meg is fordította az állást, majd miután Mile Gosztonyi buktatásáért piros lapot, a piros-kékek pedig büntetőt kaptak, magabiztossá vált a fehérváriak vezetése. Az emberelőny több hazai gólt már nem szült, csupán két kapufát eredményezett a végére.