Vágólapra másolva!
A szombati Újpest-Ferencváros (6-0) NB I-es labdarúgó-mérkőzésen ott volt Jimmy Jump is, a világ talán leghíresebb streakere, azaz pályára beszaladó drukkere, aki több BL-döntő és a nyári vb-finálé után úgy döntött: az egykori barcelonai kedvenc Kubala László tiszteletére a legnagyobb magyar futballrangadón is beugrik a pályára. A befutás után a fogdában kötött ki, ahol a Bors című napilap szerint mezt cserélt egy fradistával, majd a rendőrök együtt fotózkodtak vele.

Jimmy Jumpnak könnyű dolga volt Újpesten. Miután beszaladt a pályára, volt ideje arra, hogy kezet fogjon pár játékossal, majd nyugodt tempóban gólt lőtt a Fradi kapujába, a biztonságiak csak kocogva próbálták elkapni.

"Egy pillanatra azért megrémültem, amikor a biztonságiak átadtak a rendőröknek, de szerencsére ők is felismertek, és később már együtt fotózkodtam velük" - mesélte újabb bevetéséről a Borsnak.

A Jaume Marquet Cot néven kevésbé ismert katalán futballőrültet éjfél után után engedték ki az újpesti fogdából: "Nagyon udvariasak voltak a rendőrök, de végig kellett csinálni a hivatalos procedúrát. Minden befutásom előtt ideges vagyok, de utána hamar megnyugszom, s akkor is boldognak érzem magam, ha éppen a rács mögött ücsörgök" - nyilatkozta, hozzátéve, hogy számára egy befutás felér egy gyönyörű nővel eltöltött éjszakával.


Jimmy Jump egy Fradi-drukkerrel került egy cellába, akivel hamar összebarátkozott, még pólót is cseréltek. A szombati produkciójáért százezer forintos büntetést kapott, és négy óráig volt a rendőrségen: "Ez semmi, a lisszaboni Eb- és az athéni BL-döntő után két napra csuktak le. Sőt az oslói Euroviziós Dalfesztiválon negyvennyolc órányi fogda és kétezer eurós (580 ezer forint) büntetés kifizetése után újra lecsuktak, mert féltek, hogy az akkor érkező holland királyi család ünneplését is megzavarom. Még szerencse, hogy életemben először és utoljára egy reklámfelirattal ugrottam, és az ötezer eurós fizetségből kiutazhattam a dél-afrikai vb-re" - folytatta a napilapnak nyilatkozva, majd hozzátette: ezekben a napokban az isztambuli kosárlabda-világbajnokságra akart menni, ám kíváncsi volt a Barcelona egykori legendás játékosának, Kubala Lászlónak a hazájára.