Vágólapra másolva!
Egervári Sándor tisztában van vele, hogy nehezen nyert Finnországban a magyar labdarúgó-válogatott, ám úgy gondolja, hogy minden dicséretet megérdemelnek a játékosai, akik az utolsó percig küzdöttek a sikerért. Az első négy Eb-selejtezőn szerzett kilenc pont a szövetségi kapitány szerint egy olyan alap, amelyre a jövőben jól lehet építeni.

"A játékosok végig hittek a győzelemben, s ha nehezen is, de sikerült ezt elérnünk" - nyilatkozta a Helsinkiben aratott 2-1-es győzelmet követően a Sport1 televíziónak Egervári Sándor. "Köszönet a kollégáimnak, akik előzetesen tökéletesen feltérképezték az ellenfelet, így pontosan azt kaptuk, amit vártunk. A taktikai harc igazából a második félidőben kezdődött, s úgy gondolom, a cserékkel jól nyúltunk hozzá a mérkőzéshez, sikerült semlegesíteni azokat, akik zavart okoztak" - folytatta a szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy Koman Vladimir azért nem játszott az első félidőben, mert Roman Eremenko veszélyes játékát ismerve stabilizálni akarta a középpályát.

"Koman beállításával tehermentesíteni akartam Gerát, aki a második játékrészben meghatározó játékosa lett a csapatnak, de nemcsak ő, a többiek is egytől-egyig kivették a részüket a sikerből. Kellemes volt az utolsó időszak lüktető játéka, fel mertük vállalni, hogy nyerni akarunk. A végén aztán Balázs bal lába nem remegett meg, fantasztikus élmény volt a gólja."

Az eddig megszerzett kilenc pontról a szakvezető azt mondta, előzetesen ez volt az álom, így ez jó alap a folytatásra. "A közösség formálódik, a játékosok egyre nagyobb tisztelettel vannak egymás iránt, s ez a pályán is meglátszik" - tette hozzá Egervári.

Az első magyar gól szerzője, Szalai Ádám azt mondta: nem gondolkodott azon, hogy kezdő lesz-e: "Csak arra figyeltem, hogy ha lehetőséget kapok, akkor kihozzam magamból a száz százalékot. Örülök, hogy sikerült élnem az eséllyel. Fantasztikus két hónap van mögöttem, aminek a hossza egyre tovább tolódik. Félelmetes, hogy Bundesliga-elsőként jöttem haza, most pedig megnyertünk két meccset, és négy gólt szereztem" - nyilatkozta a Mainz légiósa.

Forrás: AFP
Szalai Ádám: egy hét, két meccs, négy gól

A magyar csapat további Eb-selejtezős programja:
2011. március 25.:
Magyarország - Hollandia

2011. március 29.:
Hollandia - Magyarország

2011. június 7.:
San Marino - Magyarország

2011. szeptember 2.:
Magyarország - Svédország

2011. szeptember 6.
Moldova - Magyarország

2011. október 11.
Magyarország - Finnország