Vágólapra másolva!
Egervári Sándor szövetségi kapitány vasárnap az 1860 München-Aachen német másodosztályú bajnokit élőben nézte, s a vendégcsapatban szerepelt Stieber Zoltánról úgy nyilatkozott: ügyes labdarúgó, de a posztján szereplő magyar válogatott játékosok ma még előbbre tartanak nála. Ezzel együtt a tréner továbbra is szemmel fogja tartani a ballábas középpályást, aki a Bundesliga II idei tizenegy fordulójában eddig négy gólt szerzett, és hét gólpasszt adott.

"A hét végén megint útra keltünk Kenyeres Imre kollégámmal, és ezúttal Münchenbe utaztunk el. A Bundesliga másodosztályában az 1860 München, azaz Király Gábor csapata azt az Alemannia Aachent fogadta, amelyben a hírek szerint Stieber Zoltán hetek óta remek teljesítményt nyújt. Szerettünk volna a saját szemünkkel is meggyőződni a magyar játékos formájáról, de természetesen kíváncsiak voltunk Király Gáborra is" - írta a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján vezetett blogjában a válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor.

A mérkőzést 2-1-re az 1860 München nyerte meg, a vendégcsapat magyar játékosa gólpasszt adott. "Stieber Zoltán rendkívül ügyes labdarúgó, pompás a bal lába, és maradéktalanul támadó feladatot kell ellátnia. Ennek meg is felelt, egy gólpassz fűződött a nevéhez. Ugyanakkor azt ki kell mondani, hogy a jelenlegi keretnek azon tagjai, akikkel versengenie kell a posztjáért, ma még előbbre tartanak, ám Stieber Zoltán továbbra is a látókörünkben marad, figyelemmel kísérem a szereplését" - jellemezte a 22 éves játékost Egervári.


A keret jövő hétfőn kezdi meg a felkészülést a litvánok elleni barátságos mérkőzésre Telkiben. "Addig a hazai meccsdömpinget használom ki tapasztalatszerzésre, kedden és szerdán a Magyar Kupában, a hétvégén pedig a bajnokságban rendeznek izgalmasnak ígérkező találkozókat, amelyeken megfigyelhetjük az itthon játszó kerettagokat. Örömmel tölt el, hogy a Videoton és a Debrecen - ez a két csapat adja a legtöbb kerettagot - továbbra is meggyőzően teljesít, és a kiszemeltjeink jó formában futballoztak. Remélem, ezt a formát tartósan meg is őrzik, a litvánok ellen biztosan szükség lesz rá" - zárta blogját a szakember.