Vágólapra másolva!
Gyepes Gábor sérülés miatt maradt ki szerdán a Cardiff csapatából, de a válogatott focista a hétvégi játékában sem biztos. A magyar védő a szezon eddigi részében alapember volt az angol másodosztályban feljutásra álló csapatban, ám mint az [origo]-nak elmondta: edzője nyilvánosan a nyakába  varrta a Swansea elleni vereséget, így szerinte most teljesen kiszámíthatatlan, mi fog történni.

A csapat előtt tette felelőssé Gyepes Gábort Dave Jones, a Cardiff City menedzsere a múlt heti, Swansea elleni vereség után. A walesi csapat 1-0-ra kapott ki, s a gólnál a magyar középhátvéd valóban hibázott. Gyepes ezek után szerdán a Reading ellen nem lépett pályára a Championshipben, azt mondja, sérülés miatt maradt ki.

Gyepes lemaradt Emnesről


"Összeszedtem egy kisebb sérülést, amivel végigjátszottam ugyan a Swansea elleni meccset, de szerdán nem vállaltam a játékot" - nyilatkozta az [origo]-nak. "Ha csak a gyógyuláson múlna, tudnék játszani szombaton - ma még talán nem vállalnám, de addig van még két nap."

"Jones összesen három játékossal beszél"

Ezzel együtt hétvégén sem biztos, hogy szerephez jut majd a korábbi Fradi-játékos: "Csak hétvégén derül majd ki, hogyan dönt az edző. Jones nem egy beszédes típus, összesen három játékossal beszél, a többivel nem. Nem tudom, miért ilyen, szerintem sosem fogjuk tisztázni a történteket, ebből a szempontból nem is mondanám, hogy jó edző, mert én szeretem, ha megbeszéljük az ilyesmit."

Persze, ha akarna, azért beszélhetne a trénerrel Gyepes, ő azonban a hétvégén történtek után nem kezdeményez: "Miután nyilvánosan nyakamba akarta varrni a vereséget, nem hiszem, hogy most nekem kellene hozzá fordulnom."

Hintába ültették Egervári segítőjét

A légiós szerint a jelenleg második, azaz Premier Leage-tagságra esélyes csapat menedzserén nem könnyű kiigazodni. "Most arra tippelek, hogy nem fogok játszani, de pont emiatt lehet, hogy fogok" - morfondírozott a hátvéd, majd némi magyarázattal szolgált kijelentésére: "Nekem már a szezon kezdetén az is meglepetés volt, hogy játszom, mert az előkészületi meccseken nem sok lehetőséghez jutottam. Ilyen szempontból teljesen kiismerhetetlennek tartom az edzőt."

Gyepes elmesélte, hogy a két legutóbbi válogatott meccs előtt Kenyeres Imre, Egervári Sándor segítője szerette volna megnézni egy meccsen. A játékos úgy érzezte, minden rendben van, hiszen addig nem volt panasz a teljesítményére, Kenyeres másnap mégis hiába ment ki a meccsre, Gyepes nem került be a csapatba. "Kenyeres persze hazament, a hétvégén aztán megint játszottam."

A válogatottság szempontjából rossz hír a mostani konfliktus, ám Gyepes szerint azért nincs túl nagy súlya: "Most amúgy sem vagyok kerettag, a legközelebbi meccs viszont csak februárban lesz, addig bármi történhet. A legfontosabb időszak a karácsony környéke és a január lesz majd.

"Nem vagyok továbbállós típus"

Legutóbb a teljes szezonban 1395 percet játszott a walesi csapatban a magyar, a 2010/11-es idényben máris 1260-nál tart, az eddig tizenhat bajnokiból tizennégyet végigjátszott, kétszer nem lépett pályára. A jelenlegi bizonytalanság ellenére Gyepesnek esze ágában sincs távozni a Cardiffből.

Forrás: Getty Images

"Mindenekelőtt szeretném kitölteni a 2012 nyaráig szóló szerződésem. Jelenleg másodikok vagyunk a Championshipben, és miután nincs olyan kiemelkedő csapat, mint tavaly a Newcastle United volt, jó esélyünk van feljutni. Nem vagyok az a játékos, akinek mindegy, hogy hol, csak játsszon, s ha két meccsen nem szerepel, akkor már tovább akar állni."