Vágólapra másolva!
A Kecskemét - az első félidőben mutatott eredményes támadójátékával - biztosan győzött az MTK ellen a labdarúgó Monicomp Liga 16. fordulójának szombati játéknapján. Bede Ferenc ezzel a mérkőzéssel zárta játékvezetői karrierjét, amely majdnem egy véletlen kiállítással végződött.

Monicomp Liga 16. forduló:
KTE-Ereco - MTK 3-0 (3-0)
Kecskemét, 2500 néző, v.: Bede
gól: Tököli (13., 30.), Savic (16. - 11-esből)
sárga lap: Savic (21.), Dosso (71.), Cukic (82.), Alempijevic (89.), illetve Könyves (26.), Ladányi (83.)
Kecskemét: Ribánszki - Alempijevic, Ebala, Balogh, Farkas - Bori (Csordás 61.), Cukic, Savic, Litsingi (Bertus 77.) - Foxi (Dosso 68.), Tököli
MTK: Szatmári - Vukadinovic, Sütő, Vukmir, Vadnai - Könyves, Ladányi, Kanta J., Kelemen (Gál 73.) - Pál, Tischler (Szabó D. a szünetben)

A KTE az első félidőben sokkal elszántabban és gyorsabban játszott ellenfelénél, egyérintős játékéval szemben nem találták az ellenszert az MTK fiataljai.

Garami József együttese a második félidőben már többet birtokolta a labdát, ennek ellenére kevés gólhelyzetet tudott kialakítani.

Tomislav Sivic vezetőedző irányításával az Újpest és a Vasas után az MTK ellen is győzni tudott hazai pályán a KTE.

Az eredetileg a Paks-Ferencváros mérkőzésre kijelölt Bede Ferenc vezette a találkozót, aki ezzel a mérkőzéssel búcsúzott az aktív játékvezetéstől.

271. NB I-es mérkőzésén Bede még utoljára ráijesztett egy labdarúgóra: Cukic sárga lapot érően szabálytalankodott, Bede azonban a sárga után a pirosat is felmutatta az addig lap nélkül álló játékosnak. A rutinos bíró javította hibáját, visszavonta a kiállítást, Cukic pedig szépen befejezhette a találkozót.