Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán, az Újpest FC sportigazgatója szerint Simon Krisztián három évvel hosszabbítani fog a klubbal, mielőtt a holland Feyenoord labdarúgócsapatához igazol. A sportvezető a jövőben szívesen látná a csapatnál Lőw Zsoltot és Fehér Csabát is, akár játékosként, akár a szakmai stáb tagjaként.

"Az anyagi gondjaink miatt kevesebbet kockáztatnánk, ha kölcsönbe menne Simon" - mondta az [origo]-nak Kovács. "A Feyenoordnak a nyáron opciós joga lenne a megvásárlására. Az átigazolás anyagi részleteiről nem beszélnék, de egyértelműen akkor járnánk jól, ha a rotterdami csapat élne nyáron az elővásárlási lehetőségével. Addig azonban szeretnénk Krisztiánnal három évre hosszabbítani, úgy éreztem a vele folytatott beszélgetés után, hogy ezzel nem lesz gond" - tette hozzá a Kovács, aki szerint félreértette az AD című holland lap újságírója, amikor azt írta, hogy az újpesti sportigazgató szerint "Simon van olyan jó játékos, mint Dzsudzsák, de gyorsabb és kétlábas".

"Azt mondtam, hogy Simon lehet olyan jó játékos, mint Dzsudzsák. Most még közel sem az. Balázs előbbre tart és már bizonyított, igazi Európa-klasszis" - helyesbített a sportigazgató.

A lap megemlíti, hogy Kovács jó barátságot ápol Fehér Csabával, a NAC Breda légiósával, akinek nem hosszabbítják meg a nyáron lejáró szerződését a holland klubnál. Az [origo] érdeklődésére a sportvezető elmondta, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Fehér visszatérjen Újpestre.

"A Fehér Csabához, vagy Lőw Zsolthoz hasonló emberekre nagy szüksége van a magyar labdarúgásnak. Akár labdarúgóként, akár sportvezetőként helyük kell, hogy legyen a szakmában. Az Újpest is szívesen látná őket."