Vágólapra másolva!
A sikeres orvosi vizsgálatot követően Laczkó Zsolt csütörtök este három és fél éves szerződést kötött a Serie A-ban szereplő Sampdoria labdarúgócsapatával, és pénteken már részt is vesz új klubja edzésén.

"Nehéz elhinni, hogy itt vagyok, hogy az álmaim bajnokságában, a Serie A-ban folytathatom a pályafutásomat. - Mindig is arról ábrándoztam, hogy egyszer Olaszországban futballozhatok, az pedig már csak hab a tortán, hogy egy ilyen neves klubhoz kerültem" - mondta Laczkó Zsolt.

A Sampdoria új játékosa elmondta, nagyon furcsállotta és nehezen is fogadta el, amikor menedzsere, Filipovics Vladan azzal a gondolattal állt elé, hogy szerinte balhátvédként jobban érvényesülhet a képessége

"Amikor a Vasassal a Kecskemét ellen játszottunk, Filip a meccs után azt mondta, balbekként válogatott leszek, és idővel újabb külföldi szerződéshez segít. És tessék, válogatott játékosként a Sampdoriához kerültem! Noha az első külföldi kalandom nem sikerült úgy, ahogy terveztem, nincs bennem félsz, tapasztaltabb lettem, és tudom, mi kell ahhoz, hogy ilyen közegben érvényesülni tudjak. Nem dőlhetek hátra, mondván: megvettek, most már célegyenesben vagyok. Itt folyamatosan kockáztatni kell, mindig arra törekedni, hogy felhívjam magamra a figyelmet. Nagy segítség, hogy Koman Vladimir is a csapattársam lesz, hiszen egy társ, egy barát sokat jelent."

"Több hónapja kerültünk kapcsolatba a Sampdoriával, a DVSC genovai mérkőzése előtt hívtam fel az olaszok figyelmét Laczkó Zsoltra és Varga Józsefre" - mondta Filipovics Vladan.

"Mindketten jó benyomást tettek a Samp szakvezetésére, de az elöljárók már akkor is egy olyan típusú futballistát kerestek, mint amilyen Zsolt. Több helyen hallottam, olvastam, hogy a vezetőedző az esetlegesen a Milanhoz igazoló Reto Ziegler pótlására nézte ki Laczkót, ám ez nem igaz, nem Ziegler távozása nyitott utat számunkra. A Sampdoria illetékesei többször is személyesen nézték meg, többek között a PSV ellen, valamint a válogatott fellépése alkalmával. Decemberben kezdtünk tárgyalni, de célegyenesbe csak most került az ügy, ami aztán néhány nap alatt jutott el a csütörtöki szerződéskötésig."