Vágólapra másolva!
A belga élvonalban szereplő Sint-Truiden csapatában folytatja pályafutását Tisza Tibor, aki nem hosszabbította meg szerződését az Újpesttel. A csatár szerint így közelebb kerülhet a magyar válogatotthoz is.

A lila-fehérek korábbi csapatkapitánya már korábban elmondta, hogy ismét kipróbálná magát külföldön, és sikerült is megegyezni a tizenhat csapatos belga bajnokságban a tizenkettedik helyen álló együttessel. A huszonhat éves támadó fél évre kölcsönbe kerül a Sint-Truidenhez.

"Miután a játékos hosszas gondolkodási idő után sem kívánta meghosszabbítani szerződését, továbbá jelezte, hogy mindenképpen külföldön kívánja folytatni pályafutását, gyakorlatilag biztosra vehető, hogy Tisza Tibor a szezon végén sem tér vissza klubunkhoz" - áll az Újpest FC hivatalos közleményében.

"A hét elején értesültem a belgiumi lehetőségről, és amikor menedzserem, Filipovics Vladan néhány napja a konkrét ajánlatról is tájékoztatott, úgy ítéltem meg, jelen pillanatban a Sint-Triuden a legoptimálisabb választás a számomra" - mondta Tisza Tibor.

"Nem ez a klub volt az egyetlen érdeklődő, más külföldi együttes, és több magyar élcsapat is keresett, de az észérvek, a szakmai szempontok a Sint-Truiden mellet szóltak. Huszonhat évesen abba a stádiumba érkezett a karrierem, amikor eljött az ideje a légióskodásnak, s nem mellesleg a szövetségi kapitánynak is jobban szemet szúrhat, ha külföldön teljesítek kimagaslóan. Ugyanakkor nem felelőtlenül választottunk, hiszen annak semmi értelme nem lett volna, ha egy olyan klubhoz kerülök, ahol nincs esélyem a folyamatos játékra. A belga bajnokság előrelépés, de mégsem akkora ugrás, amit ne tudnék teljesíteni. Az új csapatom sem zsákbamacskát vett, ismerik a képességemet, tudják mit várhatnak tőlem. Fontos, hogy érzem, valóban számítanak rám, s ezt az is bizonyította, amikor pénteken beszéltem az edzővel: már a taktikai utasításokról informált. Az előretolt ék mögötti szerepkört szánja nekem, amely poszt fekszik is a számomra."

Tisza már játszott korábban Belgiumban, a 2009/2010-es szezonban harminc mérkőzésen tizenöt gólt szerzett a Royal Antwerp színeiben a belga másodosztályban.

"Az antwerpeni időszak is jó ajánlólevél lehet, mert a belga másodosztályban eltöltött hónapokra nem lehetett panasz, de az élvonalban talán még jobban érvényesülhetek, hiszen míg a másodosztályba inkább az ívelgetős futball dominál, a Jupiler League csapataiban több kombinatív futballista szerepel. Fél évem lesz arra, hogy megmutassam magam, s mivel itt, az európai labdarúgás szívében játszhatok, ha jól sikerülnek ezek a hónapok, nyáron továbbléphetek. Vasárnap már edzésbe állok, és bár szerdán a Genk lesz az ellenfél, az egy elmaradt mérkőzés pótlása, így nem léphetek pályára. A jövő szombati, Anderlecht elleni idegenbeli bajnokin viszont már ott lehetek a csapatban. Alig várom a bemutatkozást, ugyanakkor furcsa lesz, hiszen már hozzászoktam ahhoz a szeretethez, amit az újpesti közönségtől kaptam, s amiért rendkívül hálás vagyok. Mondhatom: ha annyi élményben lesz részem az új klubomnál, mint amennyit az Újpestben átéltem, akkor maradéktalanul elégedett leszek a belgiumi szerződéssel."