Vágólapra másolva!
Legjobb esetben is három hónapot ki kell hagynia Szalai Ádámnak, aki szombat este szenvedett súlyos térdsérülést Kaiserslauternben. Ha azonban a külsőtérdszalag-szakadás mellett a keresztszalag is megsérült, akkor valószínűleg fél évig nem focizhat a Mainz és a magyar válogatott csatára.

A Szalai a Nemzeti Sportnak elmondta, egyelőre nincs pontos diagnózis a sérüléséről, csak azután lesz, hogy felnyitották a lábát. "Remélem, mielőbb megejtik a műtétet, szeretnék a hét elején túlesni rajta. Sajnos nem mernék megesküdni rá, hogy a keresztszalagom sértetlen. Ha nem az, úgy csak fél év múlva épülhetek fel" - fogalmazott a csatár, aki a Kaiserslautern elleni bajnoki 8. percben ütközött össze Tobias Sippellel, a hazaiak kapusával, és hordágyon vitték le a pályáról. Szalai hozzátette, nem haragszik Sippelre, aki a meccs után bocsánatot kért tőle.

Szalai az utóbbi időben stabil tagjává vált Egervári Sándor válogatottjának, így azonban biztosan ki kell hagynia a hollandok elleni Eb-selejtezőket márciusban.