Vágólapra másolva!
Levelet írt a Fradi-szurkolókhoz Kevin McCabe, a fociszakosztály tulajdonosa. A brit üzletember számításai szerint eddig megközelítőleg 9,2 milliárd forintot költött a csapatra, illetve a hozzá kapcsolódó ingatlanokra az elmúlt három évben, miközben a klub csupán hatszázmilliós bevételt termelt a számára.

Kedd reggel levelet intézett az FTC szurkolóihoz Kevin McCabe a csapat honlapján. Az FTC Labdarúgó Zrt. tulajdonosa azért hozta nyilvánosságra az adatokat, hogy "a szurkolóink tisztában legyenek a Labdarúgó Zrt. pénzügyi helyzetével, és megértsék a közelmúltban hozott döntéseinket".

A Scarborough-csoport irányítójának számításai szerint 2008 májusa óta a focicsapathoz kapcsolódó ingatlanok megvásárlására és egyéb járulékos költségekre közel 4,5 milliárd forintot fizetett ki.

"Ugyanezen időszak alatt a cégcsoportom további megközelítőleg 4,7 milliárd forintot költött a Labdarúgó Zrt. megvételére és fenntartására" - folytatja McCabe, kiemelve a vásárlás előtti adósságok kifizetését.

"A fenti összegeket az elmúlt közel három év során a Fradi megtartása és a csapat sikeres szereplése érdekében maradéktalanul megfizettük" - olvasható a levélben.

Az üzletember hozzáteszi: ugyanebben az időszakban az FTC Zrt. egyéb bevételei nem érték el a 600 millió forintot, de ezt is "teljes egészében a csapat fenntartására fordítottuk".