Vágólapra másolva!
Az FTC vezetői továbbra sem tudják, mi történik a klub futballcsapatánál, kivel tárgyalhatnak annak megvételéről, és pontosan mi a feladata Berki Krisztiánnak, akinek visszatéréséről csupán a sajtóból értesültek. Kocsis Máté, a klub alelnöke egy levelet is megfogalmazott, amelyet Kevin McCabe-től várnának az ügyben.

Kubatov Gábor, az FTC elnökjelöltje kedd délután cáfolta McCabe állításait, miszerint előrehaladott tárgyalásokat folytatnának az FTC Zrt. és az ingatlanok további sorsáról, és azt is, hogy az alapelvekről már meg is állapodtak volna. "Szombat óta semmiféle kommunikáció nem történt" - summázta Kubatov a klub és a fociszakosztály viszonyát kedd este.

"A tegnapi közlemény óta semmilyen változás nincs" - mondta az [origo]-nak Kocsis Máté, a klub alelnöke szerda délben.

Az első sajtóhírek szerint Berki Krisztián tulajdonos lett, McCabe keddi közleménye alapján viszont vezérigazgató, ám a klub nem kapott értesítést egyik esetben sem: "Az üzleti etika szabályai szerint nem a sajtóból kellene megtudnunk, hogy Berki Krisztián milyen pozícióba szerződött" - jelezte felháborodását a VIII. kerület polgármestere.

Kocsistól megkérdeztük, hogy a jelenlegi helyzettől függetlenül szóba kerülhet-e állami szerepvállalás a fociszakosztály megmentésében: "Ma még nincs arról szó, hogy befektető vagy az állam segíthet-e. Kezdjük onnan, hogy nem tudjuk, kivel kell tárgyalni, mi az ajánlat, mennyibe kerül a stadion, mennyibe a csapat. Semmilyen konstrukció nincs kizárva, de nem lehet úgy ajánlatot tenni, hogy azt sem tudjuk, kitől kérdezzük meg: mennyibe kerül mindez?"

A klub részéről ugyanakkor Kubatov Gábor belenézhet az FTC Zrt. szerződéseibe, hiszen tagja a társaság igazgatótanácsának. Kérdés, hogy miért nem igazodik el ennek alapján az elnökség?

"Ez folyamatban van, Kubatov úr ezt a hetet ennek szentelte" - válaszolta az alelnök, hozzátéve: "A klub elnökségi tagjai díjazás nélkül dolgoznak a Fradiért, mert szívügynek tekintik, a zrt.-ben teljesen más a szemlélet. Méltatlannak tartjuk, ami történt, tanácstalanság és döbbenet ül rajtunk, mert nem tudjuk, mi történik, mi most a feladata Berki Krisztiánnak, akit McCabe egyszer már elküldött, magyarázat nélkül, most mégis visszakerült."

Kocsis szerint egyszerűen fel lehetne oldani a jelenlegi helyzetet. "Megtisztelő lenne, ha McCabe úr írna pár sort: 'Kedves fiúk, nem tudom a csapatot fizetni, de itt van Berki úr, akivel tudnak egyeztetni a csapat ügyében, aztán velem tudnak beszélni négy hét múlva az ingatlanok ügyében, tisztelettel, Kevin.' Ennyi lenne, nem több" - fogalmazta a klub jelenlegi elvárásait a polgármester.