Vágólapra másolva!
A holland első osztályban légióskodó Horváth Gábor szerint a holland labdarúgó-válogatott nagyon készül a magyarok elleni pénteki Európa-bajnoki selejtezőre. A NAC Breda magyar védője azt tanácsolja a Egervári Sándor futballistáinak, hogy ne egy-egy játékost, hanem az egész holland csapatot próbálják megfogni.

A PSV Eindhoven szélsője, Dzsudzsák Balázs azt nyilatkozta, hogy szerinte kissé arrogánsan, a magyar válogatottat lekezelve várják a hollandok a pénteki Eb-selejtezőt, Horváth Gábor azonban ellenkező véleménnyel van a vb-ezüstérmestől.

"Rendszeresen olvasom a holland újságokat, beszélek a játékostársakkal, a keretben ott van klubtársam, Jelle ten Rouwelaar is, ez alapján mondhatom, roppant magabiztosan készülnek. Nehogy félre értse bárki is ezt a mondatot, a hollandoknál nem divat, hogy bárkit is lenézzenek. Inkább arról van szó, hogy hisznek, bíznak saját magukban, ugyanakkor nagyon is komolyan veszik a budapesti meccset" - írja a Vidi.hu-n vezetett blogjában a NAC Breda magyar légiósa.

Horváth Gábortól kérdezték azt is a bredai játékosok, hogy mit tanácsol a korábbi videotonos csapattársaknak, Lipták Zoltánnak és Lázár Pálnak.

"Nehogy bárki is okoskodásnak vegye, de azt mondanám, ne egy embert akarjanak megverni, koncentráljanak az egész csapatra. Sokan a Barcelonát tartják a világ legjobb csapatának, nekem is a kedvencem. A holland válogatott és a Barca játéka nagyon sokban hasonlít egymáshoz, miután a katalánok a Cruyff-féle iskolát fejlesztették tökélyre. A hollandok is fantasztikusan játsszák a sok elmozgásra, a labdatartásra, a kombinatív futballra, a gyors beindulásokra épülő játékot, nagyon nehéz védekezni ellene. Ennek a játéknak az alapgondolata, hogy képtelen az ellenfél támadni, főként gólt lőni, ha nem nála van a labda" - írta Horváth Gábor, aki szerint a sok sérült ellenére félelmetesen erős a holland csapat, amelytől a két meccsen egy pontot is nagy eredmény lenne elcsípni.