Vágólapra másolva!
Rudolf Gergely, a fociválogatott támadója az utolsó percig bízott benne, hogy a csapat meglepheti a hollandokat. A Serie A-ban játsszó csatár szerint egyetlen igazi gólhelyezetet sem tudtak kialakítani. A találkozót 4-0-ra nyerte hollandia, kedden Amszterdamban ismét egymással meccsel a két csapat.

"Nem erre készültünk, szerettük volna meglepni a hollandokat, én ebben bíztam az utolsó percig" - mondta szombat este a Bari futballistája. "Úgy érzem, egy kicsit hamar kaptuk az első gólt, ez pedig visszavett a csapat lendületéből. Így nekünk ki kellett támadnunk, ezzel pedig a hollandoknak jóval nagyobb területük lett, amit ki is használtak."

Rudolf - aki személy szerint élvezi az ehhez hasonló, nagy téttel bíró, teltházas mérkőzéseket - hozzátette: alaposan felkészültek a világbajnoki ezüstérmesből, ám ez nem mindig elég, főleg, ha az ellenfélben olyan játékosok vannak, akik a világ legjobb klubjaiban keresik kenyerüket.

A Puskás Ferenc-stadionban játszott meccset a vendégek egy óra alatt eldöntötték, majd a lefújásig több fokozatot visszaváltva fociztak.

"Úgy érzem, az első félidő első tizenöt percében egész jól játszottunk, lövéseink is voltak. Ugyanakkor igazi gólhelyzetünk gyakorlatilag nem is volt a meccsen. Szerintem azért ennél többre is képesek vagyunk" - nyilatkozta Rudolf.

A találkozót követően Van der Vaart azt mondta, hogy a magyarok néha túlságosan is agresszívak voltak. Rudolf emögött nem látott szándékosságot: "Kicsit idegesített minket, hogy tartják a labdát és nem akarnak előre jönni, talán ezért volt az, hogy néha kicsit lekéstünk, vagy éppen oda piszkáltunk, de szándékos durvaságról szó sem volt."

A keddi visszavágóról Rudolf elmondta: akár azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a válogatott védekező taktikával lépjen pályára az Amsterdam Arenában, és akár így is eredményes lehet.

"Nem szégyen védekező taktikával felállni. Mi is ezt tettük a Barival például a Milan ellen, ahol 1-1-es döntetlent játszottunk, ami kifejezetten jó eredménynek számít. Nekünk is vannak gyors játékosaink, akik adott esetben el tudnak majd menni" - nyilatkozta a csatár.

Rudolf hozzátette: a pénteki összecsapás alapján reális a négygólos különbség, ám a jobbaktól nem szégyen tanulni, és idővel fel lehet zárkózni ezekhez a válogatottakhoz.

Egervári Sándor együttese kedden 20.30-tól Amszterdamban találkozik újra a világbajnoki ezüstérmessel.