Vágólapra másolva!
Péntek estig nem akart kiutazni Amszterdamba, de amikor látta, hogy a hollandok 4-0-ra legyőzik a magyar válogatottat, akkor meggondolta magát - jelentette ki Orbán Viktor a holland-magyar Eb-selejtező előtt a meccset közvetítő Magyar Televíziónak az összecsapás helyszínén, az Ajax Amsterdam stadionjában.

"Eszem ágában sem volt eljönni egészen péntek estig, de miután akkor ilyen csúnyán elintéztek bennünket, úgy gondoltam, hogy ez a mi csapatunk akkor is, ha rommá verik. Ilyenkor ki kell állni a csapat mellett, itt kell lenni, lelkierőt kell adni. Ez a mi válogatottunk, akkor is ha kikap, nemcsak amikor győz. A kiállás okán vagyok itt" - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor hozzátette: az amszterdami meccs nem az előző folytatása, minden mérkőzés egy új esély, és a futballban bármi megtörténhet. "Csodák vannak, nem?" - kérdezte a miniszterelnök, aki az öltözőben lelkesítő beszédet is tartott a válogatottnak.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Az MLSZ honlapja szerint a kormányfő biztosította a labdarúgókat, hogy a közvélemény a vereség ellenére a legnagyobb tisztelettel fordul feléjük, majd azzal engedte útjukra a játékosokat, hogy "igyanak vért", vagyis körömszakadtáig harcoljanak Hollandia ellen.