Vágólapra másolva!
Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint megfelelően felkészült a magyar labdarúgó-válogatott a Luxemburg ellen 1-0-ra megnyert mérkőzéssel a San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőre. A szakember ugyanakkor kitérő választ adott arra, hogy áttér-e a jövő keddi találkozón a kétcsatáros játékra.

"Sajnos az első félidő második felében nem az történt a pályán, amit szerettünk volna. Az alapvető probléma az volt, hogy nem járattuk a labdát, nem játszottunk, hanem leálltunk dulakodni" - nyilatkozta a mérkőzést közvetítő SportTV-nek Egervári Sándor. "Luxemburg nehéz ellenfél volt, korábban a franciák, a románok és a szlovákok dolgát is megnehezítette, örülni kell a három pontnak. Összességében felpörögtünk, és felkészültünk a San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőre."

A magyar válogatott a második félidőben Szabics Imrével és Németh Krisztiánnal a soraiban áttért a kétcsatáros játékra, ez láthatóan jót tett a csapatnak. A riporteri kérdesre, hogy San Marino ellen két támadóval fog-e kezdeni a válogatott, Egervári így válaszolt: "Szabics Imrével és Németh Krisztiánnal is elégedett vagyok, mindketten veszélyesen játszottak. Az első félidőben Hajnal Tamás túl sokszor jött vissza labdákért, így a támadó harmadban kevesebben voltunk."

A 2006 után a válogatottba visszatérő Szabics Imre a győzelemmel elégedett, az egy szerzett gólt azonban kevésnek tartja. "A héten sokat beszéltünk arról, hogy pont Luxemburg ellen mutatkoztam be a válogatottban. Örülök neki, hogy győztes góllal tértem vissza, de csalódott vagyok, mert többet is lőhettem volna. Annyiból elégedettek lehetünk, hogy győzni jöttünk Luxemburgba."