Vágólapra másolva!
Senki nem látta játszani a Ferencvárost az Aalesund részéről - árulta el Kjetil Rekdal vezetőedző az Aftenposten nevű norvég napilapnak. A két csapat csütörtök este hétkor Európa Liga-selejtezőt játszik egymással, Rekdal szerint a folyadékveszteség pótlása kulcsfontosságú lesz játékosai számára.

Rossz formában fut neki az Aalesund a Fradi elleni mérkőzésnek: a legutóbbi bajnokiján 5-2-re kikapott a Moldétól, Rekdal szerint több gólt egyszerűen az ősi ellenfélnek ajándékoztak. "Például nem kellett volna utolsó emberként eladni a labdát, ráadásul éppen a negyedik kapott gólnál, amivel el is dőlt a meccs" - kritizálta finn védőjét, Ville Jalastót az edző.

A játékosként a magyar válogatott ellen mesterhármast szerző Rekdal lényegében csak Jason Morrisonnal volt elégedett, mint mondta, a jamaicai középpályás felvette Molde-játékosok ritmusát.

Az EL-selejtező előző körében ugyanakkor a norvégok gond nélkül búcsúztatták a walesi Neath Athleticet: otthon 4-1-re, idegenben 2-0-ra győztek. A Ferencváros ellen azonban idegenben kezdenek, méghozzá egy számukra ismeretlen csapattal.

"Csak videón láttunk néhány percet a Fradiról, személyesen senki nem nézte meg őket tőlünk. Kicsit vakon megyünk neki a meccsnek" - mondta az edző, aki nem is utazott Budapestre, mivel a felesége mindennapos a második gyerekükkel.

Rekdal felhívta a játékosai figyelmét, hogy állandóan pótolják a folyadékveszteséget a számukra szokatlan hőség miatt, és arra is, hogy ívelgetés helyett próbálják megtartani a labdát, mert a szokott játékukat nem bírnák fizikálisan ilyen körülmények közt.