Vágólapra másolva!
A tavalyi 5-1-es siker után ismét kiütéses, 5-2-es vereséget mért a DVSC-TEVA a vendég Vasas-Híd együttesére a labdarúgó NB I nyitómérkőzésén. A Debrecen bajnoki címre esélyes játékkal győzte le a pocsékul védekező vendégeket. A hazai szurkolók az utolsó tíz percben kivonultak a stadionból.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
DVSC-TEVA - Vasas-Híd 5-2 (3-0)
Debrecen, 4500 néző, v.: Andó-Szabó
DVSC-TEVA: Novakovic - Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut - Bódi, Varga J., Szakály (Nagy Z., 82.), Rezes (Ferenczi, 66.) - Kulcsár T., Coulibaly (Zahovaiko, 72.)
Vasas-Híd: Janjusevic - Boukar, Gáspár, Mileusnic, Katona - Kulcsár D., Bárányos, Kovács G., Jokic (Bakos, a szünetben) - Beliczky, Homma (Simic, a szünetben; Arsic, 62.)
gól: Kulcsár T. (4.), Coulibaly (20., 47., 55.), Szakály (33., 11-esből), illetve Simic (48.), Kulcsár D. (52.)
sárga : Kulcsár D. (64.)
piros: Mileusnic (32.)

Gólgazdag mérkőzéssel rajtolt a bajnokság, a Debrecen hazai pályán Kulcsár góljával már a negyedik percben megszerezte a vezetést, negyedórával később Coulibaly növelte az előnyt. Az első félóra végén eldőlt minden, miután Mileusnic becsúszva szerelte Rezest a 16-oson belül, és bár egyértelműen a labdát rúgta el, a játékvezető tizenegyest ítélt, és kiállította a Vasas védőjét, a büntetőt pedig Szakály értékesítette.

A második félidőt is góllal kezdte a Loki, Coulibaly a sípszó után két perccel négyre növelte a különbséget. Ezt követően próbált kapaszkodni Komjáti András együttese, Simic duplájával 4-2-re feljöttek a vendégek, de Kulcsár egy szép egyéni akció után belövette Coulibalyval a harmadik gólját is, így a végig gyengén védekező Vasas végleg feladhatta a meccset.

A debreceni ultrák az utolsó tíz percre kivonultak a kapu mögül a nemrég elfogadott, sporthuliganizmussal kapcsolatos törvény ellen tiltakozva. Az újpesti drukkerek is jelezték korábban, hogy a Pápa elleni hétvégi bajnokin ők már a hatvanadik percben elhagyják a stadiont.

A mérkőzés egyik legjobbja, Kulcsár Tamás a találkozót közvetítő Sport Televíziónak elmondta, hogy ezzel a teljesítménnyel a csapat üzent az ellenfeleknek is. "Nagyon meleg volt, de kitettük a pályára szívünket és a lelkünket, fontos volt számunkra, hogy hazai közönség előtt ilyen jó játékkal rajtoljunk, egyben jelezzük a többi csapat felé, hogy az idén számolni kell velünk. Jelentősen kicserélődött a keret a nyáron, ez a Debrecen az öltözőben és a pályán kívül is egységesebb, mint a tavalyi volt."

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Kulcsár (jobbra) szerint számolni kell a Debrecennel

Komjáti András, a Vasas vezetőedzője szerint le kell ülnie beszélgetni néhány focistájával. "Nem az összeszokottságnak köszönhető, hogy ennyi gólt kaptunk, nagyon sokat hibáztak a játékosaim. Hétfőn találkozom legközelebb a kerettel, le fogok ülni néhány játékossal, ha kell, egy tolmáccsal együtt, mert néhányuk hozzáállása elfogadhatatlan."

Kondás Elemér, a Debrecen edzője a második félidő bizonyos szakaszában nem volt elégedett a látottakkal. "Nagyon jól, góllal kezdtük mindkét félidőt, ez sokat számított, 4-0-nál azonban könnyelműsködni kezdtek a játékosaim, lekontráztattuk magunkat, és lövettünk két gólt az ellenféllel. Szerencsére ezután ismét felébredtünk. Kellemes gondjaim lesznek a szezonban, ha minden focistám ilyen jó formában fog játszani, mint most, a meccs nagy részében."