Vágólapra másolva!
Miután kiderült, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Hollandiával, Törökországgal, Romániával, Észtországgal és Andorrával került egy világbajnoki selejtezőcsoportba, Egervári Sándor szövetségi kapitány a 2014-es brazíliai esemény helyszínén azt mondta, hogy nem ilyen sorsolásról álmodott, de rosszabb csoportba is kerülhetett volna a csapata. A szakember szerint van esély a második hely megszerzésére.

"Azt nem mondhatjuk, hogy álomcsoport a miénk, de úgy érzem, kerülhettünk volna rosszabba is" - értékelte a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság selejtezőinek a szombat esti sorsolását Egervári Sándor szövetségi kapitány.

A sorsolás helyszínén, Rio de Janeiróban tartózkodó szakvezető úgy gondolja, hogy Hollandia a legesélyesebb az első hely megszerzésére, a második helyért viszont nagy verseny lesz a török, a román és a magyar válogatott között. "Az utóbbi évek eredményei alapján úgy vélem, van esélyünk a második hely megszerzésére. Az ellenfelek közül a hollandokat ismerjük a legjobban, a többieket pedig a későbbiekben igyekszünk minél jobban feltérképezni."

A csoportok első helyezettjei kijutnak a 2014-es vb-re, a kilenc csoportmásodik közül a legrosszabb kiesik, míg a nyolc legjobbat párokba osztják, és azok pótselejtezőn vívhatják ki a továbbjutást.

Egervári csapatával először az Európa-bajnoki selejtezőket szeretné sikerrel zárni, de - mint azt a kapitány elmondta - a barátságos mérkőzéseket már a vb-selejtezőkre való felkészülés jegyében köti le az MLSZ. "Beszéltünk Lothar Matthäusszal, aki jelezte, hogy Bulgária szívesen játszana ellenünk, ami számunkra is kedvező lenne, hiszen a román és a török válogatott elleni felkészülést is jól szolgálná ez a találkozó."

Úgy tűnik, hogy a vb-selejtezők menetrendjét Magyarországon készítik el az európai D csoport résztvevői. "Meghívtuk a csoportellenfeleket Budapestre, a hollandok, az észtek, az andorraiak és a románok már beleegyeztek abba, hogy augusztus utolsó hetében a magyar fővárosban üljünk össze, míg a törökökkel egyelőre nem tudtunk találkozni, de úgy tűnik, mi leszünk az egyeztetés házigazdái" - nyilatkozta az MLSZ.hu-nak a szövetségi kapitány.