Vágólapra másolva!
Kis Károly, az MVM Paks vezetőedzője szerint az edzőváltáson átesett skót Hearts játékosai nagyon motiváltan futballoznak majd a két együttes csütörtöki Európa Liga-mérkőzésén, mert mindannyian bizonyítani akarnak az új trénernek.

Az EL-selejtező 3. fordulójának első, múlt csütörtöki találkozóján az edinburghi gárda 1-1-es döntetlent ért el Székesfehérváron, így kedvezőbb helyzetből várja a visszavágót. Ugyanakkor a hétfőn menesztett Jim Jefferies helyett kedden kinevezett portugál Paulo Sergionak a Paks elleni EL-meccs lesz az első összecsapása a Hearts kispadján.

"Az edzőváltás ösztönözni fogja a labdarúgókat, mindenki be akar kerülni, illetve bent akar maradni a kezdőcsapatban" - nyilatkozta Kis Károly a Tolna-megyei egyesület hivatalos honlapján. "Felkészültünk az ellenfélből, ismerjük a játékosaikat, tehát ha egy-két poszton változtat is az új edző, attól még számunkra nem lesz ismeretlen egyik futballista sem."

A kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató Paks vezetőedzője hozzátette, Vayer Gábor két sárga lapja miatt nem léphet pályára Edinburghben, ugyanakkor Csehi Tamás felépült vírusos megbetegedéséből, egyre jobb állapotban van, s Montvai Tibor is kezdi visszanyerni korábbi formáját.

"Már a hazai mérkőzésen is megtapasztalhattuk, hogy egy fizikálisan rendkívül erős csapattal állunk szemben" - mondta Kis. "Nagyon jók a párharcokban, remekül fejelnek, és kifejezetten jól érkeznek a kapu elé. Az biztos, hogy szurkolóik támogatását élvezve, már a mérkőzés elején nagy nyomás alá fognak helyezni bennünket."

A szakvezető azt mondta, le kell zárniuk a széleket, hogy a skótok minél kevesebbszer ívelhessenek a kapu elé, ugyanakkor a beadásoknál keményen fel kell vállalniuk a párharcokat.

"Szervezetten és masszívan kell védekeznünk, valamint partiban kell lennünk dinamikában, gyorsaságban és gondolkodásban" - tette hozzá Kis. "Csak akkor van esélyünk a továbbjutásra, ha a mérkőzés egyes periódusaiban mi tudunk dominálni. Nincs két egyforma összecsapás, de az előző körben, a Tromsö elleni idegenbeli bravúr erőt adhat nekünk."

A mérkőzés csütörtökön 20.45-kor kezdődik, a játékvezető a lengyel Robert Malek lesz.

Az MVM Paks várható kezdőcsapata: Csernyánszki Norbert - Heffler Tibor, Éger László, Gévay Zsolt, Szabó János - Bartha László, Böde Dániel, Fiola Attila, Nagy István - Kiss Tamás, Montvai Tibor