Vágólapra másolva!
Az Újpest FC kisebbségi tulajdonosa, Kovács Péter olyan igazgatótanács felállítását javasolja a labdarúgócsapatnál, amely felügyelné az ügyeket a többségi tulajdonos Tolnai Sándor keddi előzetes letartóztatása után - derült ki abból az interjúból, amit Kovács adott a Bors című lapnak.

Az együttest 2009-ig irányító jogász az újság csütörtöki számában elmondta, hogy bár többen kérték, ő nem akarja átvenni az irányítást, ugyanakkor kapcsolataival, tanácsaival segíti az Újpestet.

Kovács Péter a klub pontos anyagi helyzetét nem ismeri, de jelezte, őt arról tájékoztatták, hogy a következő néhány hónapra van fedezet.

"Utána nem tudom, mi lesz. Keressük a megoldást" - tette hozzá.

A csalás gyanúja miatt előzetes letartóztatásba került többségi tulajdonosról azt mondta, hogy megilleti az ártatlanság vélelme, ő kiáll mellette. A kirobbant üggyel kapcsolatos különböző összeesküvés-elméletekben pedig nem hisz, így abban sem, hogy a politika lenne a Tolnai elleni eljárás mögött, esetleg a menesztett sportigazgató, Kovács Zoltán állna a háttérben.

"Kötve hiszem, hogy ő ilyesmibe bele tudna nyúlni. Ám ha már itt tartunk, hadd mondjam el, hogy nem igaz, amit Tolnairól állított. Pénzt ugyanis képtelenség kivenni az Újpestből. Ez a csapat most egyszerűen nem jó üzlet. Inkább viszi a pénzt, mint hozza" - mondta Kovács.