Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő Videoton jelenleg két futballistát ad a magyar válogatottnak, Elek Ákos azonban az első három fordulóban nem fért be a fehérvári csapatba, Lipták Zoltántól pedig elvették a csapatkapitányi karszalagot, mert Paulo Sousa vezetőedző szerint nem volt lojális a klubhoz.

Elődeihez hasonlóan Egervári Sándor szövetségi kapitány is számtalanszor elmondta már: nagyon fontos lenne, hogy a válogatott játékosok állandó játéklehetőséget kapjanak a klubjukban. A mellőzöttség eddig csupán az idegenlégiósoknál okozott problémát, az idei szezonban azonban a Videoton középpályása, Elek Ákos is csak kispados volt csapata mindhárom bajnoki mérkőzésén (a Paks ellen nem jutott szóhoz, a Kaposvár ellen a szünetben, szombaton a Diósgyőr ellen pedig 65. percben állt be), pedig az utóbbi időben stabil kezdővé nőtte ki magát a válogatottban.

A Videoton másik válogatottja, Lipták Zoltán ugyan mindhárom bajnokit végigjátszotta, a csapatkapitányi karszalagot azonban nem ő, hanem Sándor György viselte a Diósgyőr ellen. Paulo Sousa a Nemzeti Sport kérdésére nem mondta el a döntés pontos okát, nyilatkozatából azonban kiderült, hogy Liptákot büntetésből váltották le. "Ez nemcsak az én döntésen, hanem a klubé. Legyen elég annyi, hogy a kapitánynak nemcsak a pályán, hanem azon kívül is lojálisnak kell lennie a klubjához" - mondta a portugál vezetőedző.