Vágólapra másolva!
Augusztus 27-én a telki FociFesztiválon újra összecsap a 1986-os magyar és szovjet fociválogatott. A mexikói világbajnokságon a szovjetek 6-0-ra verték a magyar együttest, amely azóta sem jutott ki egyetlen világversenyre sem.

A 25 évvel ezelőtti meccs elevenen él a magyar szurkolók fejében: a válogatott óriási menetelés után, a két évvel később Európa-bajnok Hollandiát megelőzve jutott ki a vébére, ahol aztán tragikus játékkal 6-0-ra kikapott a szovjetektől.


"Reméljük, hogy ahogy az a mérkőzés megtorpanást hozott a magyar fociban, most a FociFesztivál és benne ez a gálamérkőzés jelzi, hogy újra elindult a magyar foci felfelé" - fogalmazták meg kívánságukat a szervezők.

A FociFesztiválra nem kell külön belépőt váltani, helyette az egész napra szóló, jelképes, jótékony célokat szolgáló 500 forintos jegyek érvényesek. A fesztiválon a 86-os meccs visszavágója mellett az 1996-os atlantai olimpiai válogatott is pályára lép, valamint bemutató edzést tart Egervári Sándor, ezen kívül a futball minden formáját kipróbálhatják a kis- és nagypályás játéktól a futsalon és a freestyle-on át a gombfociig és a csocsóig.

A szervezők a www.focifesztival.hu oldalon várják a csapatok jelentkezését, melyek szívesen játszanának kispályás meccset a válogatott edzőpályáján.