Vágólapra másolva!
Az NB1.hu és a Pepsifoci.hu információja szerint benyújtotta lemondását Bartha Csaba, az Újpest FC ügyvezető-igazgatója. A sportvezető kérdésünkre nem kívánt nyilatkozni. Az [origo] úgy tudja, Bartha nem értett egyet Mészöly Géza vezetőedző menesztésével és Zoran Spisljak szerződtetésével, de bejelentését a csapat kaposvári vendégjátékát követően hétfőre időzítette volna.

Július elsején nevezték ki, de már nem Bartha Csaba az Újpest FC ügyvezetője, a korábban a Debrecennél dolgozó sportvezető ugyanis állítólag benyújtotta lemondását.

Bartha az [origo] kérdésére nem óhajtotta megerősíteni az információt, csupán annyit mondott: "Nem szeretnék nyilatkozni ez ügyben". Az Újpest kommunikációs igazgatója szintén nem kívánt tájékoztatást adni az ügyben.

Információnk szerint az ügy hátterében Mészöly Géza vezetőedző menesztése áll. A csapat ugyanis elveszítette első négy bajnokiját, még gólt sem rúgott, így felmerült az edzőváltás lehetősége, amit leginkább a nemrég kinevezett új sportigazgató, Leo Beenhakker szorgalmazott. Bartha azonban kiállt Mészöly mellett, ezért se hétfőn, se kedden nem írta alá a szerződésbontásról szóló papírt.

Miután a vezetők Zoran Spisljak személyében találták meg az új szakvezetőt, Bartha azonnal beadta felmondását, mondván, mindenki azt hiszi majd, hogy a korábbi debreceni pályaedzőt is ő hozta a csapat élére, a sportvezető pedig ennek a látszatát is el akarta kerülni. Úgy tudjuk, Bartha kifejezetten ellenezte Spisljak szerződtetését, mert nem tartotta a feladat megoldására alkalmas szakembernek.

A távozás tényét azonban az ügyvezető csak hétfőn akarta nyilvánosságra hozni, hogy ez ne zavarja meg a játékosokat a vasárnapi, kaposvári bajnoki előtt.

Az Újpest labdarúgócsapata viharos másfél hónapot tudhat maga mögött. Bartha Csaba július elsején érkezett a Megyeri útra, húsz nappal később a klub egyoldalúan szerződést bontott Kovács Zoltán sportigazgatóval, helyére a holland Leo Beenhakkert nevezte ki.

A csapat rossz szezonrajtja miatt a héten Mészöly Géza helyett Zoran Spisljak lett az új edző.

Augusztus 5-én a Budakörnyéki Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a sajtóban az Újpest FC tulajdonosaként emlegetett Tolnai Sándort, de fellebbezésének 11-én helyt adott a másodfokon eljáró Pest Megyei Bíróság, és szabadon engedte az üzletembert.