Vágólapra másolva!
Szombati kulcscsonttörése miatt még az éjjel megműtötték Dzsudzsák Balázst. Az operációt a játékos kérésére Budapesten végezték, a teljes értékű edzésmunkát legjobb esetben egy hónap múlva kezdheti el az Anzsi Mahacskala szélsője, akinek így biztosan ki kell hagynia a válogatott következő két Eb-selejtezőjét.

Dzsudzsákot szombaton hordágyon vitték le a Rosztov elleni bajnoki találkozó elején, a vizsgálatok után pedig beigazolódott a gyanú: a játékosnak eltört a bal oldali kulcscsontja. Dzsudzsákot este különgéppel hozták haza Oroszországból, miután az volt a kérése, hogy Budapesten operálják meg, de vele tartott az Anzsi Mahacskala orvosa is.

"Azért is kellett azonnal megműteni, mert nem sima, hanem úgynevezett elmozdulásos törést szenvedett, és ilyenkor nagyobb a kockázata a szövődmények kialakulásának" - tájékoztatta az [origo]-t Szilágyi György, a válogatott csapatorvosa. Mint elmondta, Dzsudzsák hétfőn hagyhatja el a kórházat, várhatóan tíz napig fel lesz kötve a karja, majd megkezdődik a rehabilitáció, amely három-hat hétig tarthat, utána végezhet újra teljes értékű edzésmunkát.

"Reggel beszéltem Balázzsal, a körülményekhez képest nincs elkeseredve. Le a kalappal a szakmai stáb előtt a profi munkáért" - tette hozzá Szilágyi doktor.

A magyar válogatott jövő pénteken Svédországot fogadja, négy nappal később pedig Moldovában lép pályára Eb-selejtezőn. Dzsudzsáknak ezeket a meccseket biztosan ki kell hagynia, de valószínűleg az október 11-ei, a finnek elleni meccsen sem játszhat.