Vágólapra másolva!
Az MTK-drukkerek elismerik, hogy szidták Orbán Viktort a Videoton-Puskás Akadémia elleni másodosztályú bajnokin, ám a meccs utáni verekedésre másképp emlékeznek, mint a hazai csapat elnöke. Az [origo]-nak nyilatkozó egyik szurkoló szerint a hazaiak támadtak rájuk, a felcsúti elnök fojtogatta a társát, akit később heten-nyolcan rugdostak a földön. Egy másik MTK-s a mérkőzés alatt nem látta Orbánon, hogy zokon venné a bekiabálásokat.

Vasárnap az NB II-ben az MTK idegenben verte a Videoton tartalékcsapatát. A találkozón a vendégek szurkolói szidták a helyszínen lévő miniszterelnököt, Orbán Viktort, a lefújás után pedig verekedésig fajultak az indulatok.

Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke az [origo]-nak úgy nyilatkozott, hogy a meccs után felszólította az MTK-sokat, hogy fejezzék be a minősíthetetlen viselkedést, és hagyják el a stadiont. "Erre fellöktek, és megpróbáltak megrugdosni, de szerencsére ebben Vincze István és Kiprich József megakadályozta őket. Ezután megjöttek a biztonságiak, és a segítségükkel kitessékeltük a csoportot a stadionból" - mondta Mészáros.

Egy, a verekedésben részt vevő, az [origo]-nak név nélkül nyilatkozó MTK-drukker szerint viszont a meccs után már békés volt a hangulat, amikor a hazaiak balhét provokáltak: "Negyedórával a meccs után nagyjából tizenöt hazai drukker elkezdett velünk ordítozni, mintegy húsz méterről. Ekkor ketten odamentünk, hogy megbeszéljük a dolgokat, nyilván nem akartunk húsz emberrel verekedni. Mészáros mondta, hogy kivezettet minket, ekkor jelent meg Kiprich, akihez a barátom egyszerűen csak oda akart menni, ezt azonban valamiért támadásnak érezhette Mészáros, mert elkezdte fojtogatni. Én a segítségére siettem, kaptam érte egy pofont az elnöktől, majd megindultak a hazai drukkerek, akik eléggé túlerőben támadtak be minket. Elcsattant sok pofon, jött egy nagyobb adag rendező, aztán már viszonylag hamar szétszedték a balhézókat."

Ismét felhívtuk Mészáros Lőrincet is, aki tagadta, hogy bárkit is fojtogatott vagy megütött volna. "Én nem egy hülyegyerek vagyok, hanem egy akadémia elnöke, úgyhogy mindenki eldöntheti, kinek hisz. Egyébként Kiprichre és Vinczére is rátámadtak a vendégszurkolók" - mondta Mészáros, hozzátéve, hogy a továbbiakban nem kíván ezzel az üggyel foglalkozni.

"Egy fénykép készült, amelyen hátracsavarják a kezemet, de azt mondom, ez még belefér a rendezők részéről" - folytatta az MTK-szurkoló. "Felcsúti oldalról volt, aki a videózott, ha lesz ilyen, azon látszani fog, hogy mindkét oldalon adtak és kaptak pofonakat. A már földön fekvő barátomat heten-nyolcan rugdosták. Néhányan közülünk régóta ultrák, voltak keményebb dolgok is".

A szurkoló összességében úgy érzi, hazai részről megtámadták az MTK-sokat, akik megvédték magukat: "Tőlünk komoly sérülés nem volt, ahogy gondolom tőlük sem, mert azzal már tele lenne a sajtó. Én csodálkozom rajta, hogy ebből ilyen ügyet kellett csinálni. Láttunk már olyat, hogy meccs után elcsattan egy-két pofon, nem kell rögtön a sajtóhoz rohanni vele. Én azt mondom, erre jobb aludni egyet, aztán elfelejteni az egészet."

Mészáros korábban úgy nyilatkozott, lehet, hogy nem hagyományos fociszurkolókról van szó. Az elnök szavaira a drukker úgy reagált: "Annak örülök, hogy jól szituált fiatalembereknek nevezett minket. Abszolút hagyományos fociszurkolókról van szó, akik nem szeretik, ha a barátjukat fojtogatják, ahogy gondolom, ő sem hagyná ezt tétlenül."

Az MTK szurkolói nem terveznek feljelentést: "Ha minden egyes alkalommal feljelentést tennénk, amikor egy meccsen beszólnak nekünk, vagy adnak egy pofont, akkor végigpereskedhetnénk az életünket."

Orbánt a drukker szerint helyenként valóban trágár szavakkal szapulták, de a hazai focimeccseken előforduló szidalmakhoz képest nem túl súlyosan: "Szerintem meg kell hallgatni, hogy egy Ferencváros-Videotonon mit kap Orbán, ez ahhoz képest semmi nem volt."

Beszéltünk egy másik, a meccsen szintén jelen lévő, de a verekedésből kimaradt MTK-ssal is, aki szerint "lehetett érezni egyfajta presztízst, hogy Orbán csapatával játszunk. Olyasmik hangzottak el, hogy 'Itt nem félidő van, hanem két harmad', persze voltak durvább rigmusok is. Engem jobban zavart, hogy a miniszterelnök futballista fiát, Orbán Gáspárt is belevették. Orbán a békésebb MTK-sok között nézte a meccset, én kábé négy méterre voltam tőle. Nem láttam rajta, hogy különösebben zokon venné a beszólásokat. "

A Videoton honlapján azt írta: egy csoport MTK-s a kormányfőnek a pálya mellett álló hétvégi házánál kiabált, kapaszkodott fel a kerítésre. Ezt az [origo]-nak mindkét drukker tagadta. "Maximum annyi lehetett, hogy mikor egy busznyi embernek várnia kell meccs végén fél órát, akkor mászkál, de céltalanul, és nem ártó szándékkal. Az biztos, hogy oda célzottan senki nem ment oda" - fogalmazott az egyikük.

A történtek után az MTK bocsánatot kért Mészárostól és a Videotontól, és kijelentette, hogy vizsgálatot kezdeményez az ügyben. A szurkolók elmondták: beszélnek majd a klubjuk vezetőivel, szerintük nincs olyan, amit ne tudnának megvédeni, és nem tudják, mit csinálhattak volna másképp.