Vágólapra másolva!
Jövő vasárnap, a Zalaegerszeg elleni bajnokin mutatkozhat be a Ferencváros kispadján Détári Lajos, a csapat új vezetőedzője. Kinevezését sok szurkoló támadta, a klub egykori futballistái azonban kiálltak mellette.

"Mi, egykori Fradi játékosok hiszünk abban, hogy Döme egységet teremt az öltözőben, ez ügyben ugyanis korábban bizonyította rátermettségét. Számunkra az is fontos, mennyire kedveli és tiszteli a Fradit, ellenkező esetben nem játszott volna hosszú esztendőkön át öregfiúk csapatunkban. Az elmúlt évekkel ellentétben hisszük, hogy nem morális - kusza tulajdonosi viszonyok, idegenszívű vezetői magatartás - hanem mentális, szakmai, no meg nyilván gazdasági okai vannak a gyenge szereplésnek, persze, ettől még a múltat nem szabad eltörölni, jóval inkább tisztázni illene. Ez viszont nem a csapat és nem Détári feladata" - áll az [origo]-hoz eljuttatott közleményben.

A többek között Ebedli Zoltán, Dzurják József, Bánki József, Telek András, Lipcsei Péter és Dragóner Attila által aláírt levél szerint "aki Dömét segíti, az a Fradinak segít."

Détári Lajost augusztus 30-án nevezte ki a klub a távozó Prukner László helyére, ám számos ferencvárosi szurkoló támadta emiatt Kubatov Gábort, a klub elnökét.

A szerdai, Üllői úti székházhoz meghirdetett tüntetésen viszont Olajos Iván, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének (FSzSz) elnöke elmondta, nem Détári Lajossal van bajuk, de a Fradi megérdemelne egy olyan edzőt, akinek megvan minden papírja.

A Ferencváros hét forduló után nyeretlenül, a 14. helyen áll az OTP Bank Ligában, a következő fordulóban, szeptember 11-én az utolsó helyen álló, immáron Prukner László irányította Zalaegerszeget fogadja.