Vágólapra másolva!
Németh Krisztián szerződést bontott a görög Olimpiakosz labdarúgócsapatával.

Az [origo] Kövesdi Viktortól, a játékos ügyeit intéző CMG menedzseriroda tulajdonosától úgy értesült, a szerződést még az átigazolási időszakban, augusztus 31-én bontották fel. A megállapodást azért nem hozták eddig nyilvánosságra, mert az Olimpiakosz további tárgyalásokat kért a játékos jövőjéről, mivel a klub szeretné, ha a későbbiekben Németh visszatérne.

A háromszoros válogatott támadónak élő szerződése volt a görög klubbal, így újabb fél évig nem tudott volna elszerződni, miközben edzője egyértelművé tette, hogy nem fogja játszatni. A szerződésbontás után szabadon igazolhatóvá vált.

Kövesdi elmondta, már csak azok a csapatok jöhetnek szóba, amelyeknek nem állt össze a kerete az átigazolási időszak alatt, de Némethnek több lehetősége is van, a kérőkkel folynak a tárgyalások. A támadó valószínűleg elhagyja Görögországot, mert a Volosznál eltöltött időszak után eldöntötte, hogy a görögöknél csak az Olimpiakosznál játszik.

A csatár a napokban nagyon közel járt ahhoz, hogy megoldódjon az ügye, a Standard Liege együttesénél már az orvosi vizsgálatig is eljutott. Kövesdi Viktor elmondta, előbb a két klub, majd a játékos és a Standard is megegyezésre jutott, ám végül a görögök megváltoztatták a feltételeiket, emiatt a belgák elálltak a szerződéstől. Ezután Némethnek csupán néhány órája maradt, hogy még az átigazolási időszak alatt szerződést bontson az Olimpiakosszal, ezt végül sikerült megtennie.