Vágólapra másolva!
Hazai pályán kapott ki 4-1-re a Ligakupában a Ferencváros a Pécstől, amely már a hetedik percben 2-0-ra vezetett. A hazaiaktól két játékost is kiállítottak, Nagy edző szerint Silva viselkedése nem marad következmények nélkül.
Otthonában tömték ki a ZTE-t, kikapott a Honvéd és az Újpest - Ligakupa, szerdai eredmények


Bajzát az ötös jobb sarkáról bevarrt góljával már az ötödik percben vezetést szerzett a Pécs az Üllői úton, majd alig két percre rá Andorka vett át szépen egy labdát, egy jó csellel betört a 16-oson belülre, majd a kapuba bikázott. Mindkét gólpasszt Nagy József adta, még a Pécs edzője, Mészáros Ferenc is hitetlenkedve nézett a kamerába a villámrajt után.

Hamar visszajöhetett volna a meccsbe a Fradi, Zsivoczky tökéletes szabadrúgása a lécről a gólvonal mögé csapódott, csakhogy a játékvezető ezt nem látta, a labda pedig kifelé pattant. Maradt a 0-2.

A 30. percben Nyilasi Bálint, a korábbi fradista ikon fia egy szép lövőcsel után óriási gólt lőtt a bal felsőbe. Ám mindössze négy perc telt csak el, és Antal Zsolt öngólja máris helyreállította a kétgólos vendégelőnyt. A félidő hajrájában Oláh Máté a félpályánál felrúgta Bajzátot, amiért megkapta a második sárgáját.

Fordulás után az emberhátrányban lévő Ferencváros már nem tudott kapaszkodni a Pécs után, sőt többnyire védekezésre kényszerült. A 65. percben ez gólban is megmutatkozott: Demjén éles szögből, laposan lőtt Hermány hóna alatt a kapuba.

A folytatás egy páros kiállítást hozott: a ferencvárosi Silva beleszállt páros lábbal a zöld-fehérek korábbi kapusába, Holczerbe, majd kakaskodni kezdett a két játékos. A pécsi kapust még az öltözőbe menet is meg-megtámadta a brazil, csak nagy nehézségek árán lehetett lefogni.

Kevésbé alakult izgalmasan a hajrá, a legvége pedig annyira unalmas lett, hogy a játékvezető egyetlen percet sem hosszabbított.

"Lehetett látni, hogy milyen összetételű csapattal álltunk fel. A Ligakupa egy jó célt szolgál, ez a meccs is megmutatta, hogy kire lehet számítani és kire nem. Silva reakciója elítélendő, nem teheti meg senki a Ferencvárosnál, hogy így viselkedjen, ennek biztosan lesznek következményei" - összegzett Nagy Tamás, a Fradi edzője.

Nyilasi Bálintot dicsérte az edző, de csak visszafogottan: "Neki még nagyon sokat kell dolgoznia és tanulnia kell, akár még a másodosztályban is, de nyitott szemmel járunk."

Ligakupa, 2. forduló:
Ferencváros - Pécs 1-4 (1-3)
gól:
Nyilasi (30.), illetve Bajzát (5.), Andorka (7.), Antal (34., öngól), Demjén (65.)
piros lap: Silva (72.), Oláh (45.), illetve Holczer (72.)

korábban:
Kaposvár - Siófok 2-0 (1-0)

A csoport állása:
1. Kaposvári Rákóczi 6 pont
2. Pécsi MFC 3 (5-3)
3. BFC Siófok 3 (2-3)
4. Ferencváros 0