Vágólapra másolva!
Bár az idény elején még a középmezőnyben volt ebben az összevetésben, a 9. fordulóban már a Videoton adta a legkevesebb játéklehetőséget magyar focistáknak az NB I-ben - írja a HLSZ.hu.

A Hivatalos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) elemzése szerint a címvédőnél az összes játékpercnek a Vasas elleni bajnokin 26 százaléka kötődött magyar játékoshoz.

A HLSZ.hu által közölt statisztika szerint Paulo Sousa csapata a negyedik fordulóban még 57,1 százalék magyar játékperccel szerepelt, ám ezután folyamatos volt a csökkenés: 53,9 (5. ford.), 39,6 (6. ford.), 37,6 (7. ford.), 31,8 (8. ford.), 26,0 (9. ford.). A második legtöbb légióst a korábban ebben a tekintetben élen álló Győr foglalkoztatta a 9. körben (39,2).

A Videoton keretében az elmúlt hónapokban történt gyökeres átalakulásnak köszönhetően mára a keretnek nagyjából egyharmada maradt magyar, miközben a Mezey György által irányított bajnokcsapat utolsó tavaszi meccsén még nyolc magyar focista játszott a kezdőben.

A lista élén a legutóbbi forduló alapján továbbra is a kizárólag magyar játékosokat szerepeltető Paks szerepel, megelőzve a Siófokot (94 százalék) és az Újpestet (90,9), valamint a szintén kevés külföldit szerepeltető Pécset (87,4) és Haladást (82,8).