Vágólapra másolva!
Közel áll a megegyezéshez a Litván Labdarúgó Szövetséggel László Csaba, a Ferencváros és a skót Hearts korábbi szakvezetője, így várhatóan ő lesz a balti válogatott új szövetségi kapitánya. A szakember az [origo]-nak elmondta, 2016-ig kötnének vele szerződést a livánok.

A gyenge Eb-selejtezős szereplést követően távozó Raimondas Zutautas helyett minden bizonnyal László Csaba lehet a litván labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.

A hírt a litván sajtó korábban már megpendítette, az Irytas.lt már múlt csütörtökön arról írt, hogy az erdélyi szakember lehet a befutó. László litván kapcsolata még a skóciai időkből datálódhat, a Hearts tulajdonosa ugyanis Litvánia egyik leggazdagabb üzletembere, Vladimir Romanov.

"Hétfőn is beszéltem a litván szövetséggel, közel állunk a megegyezéshez. Nem titok, hogy szívesen elvállalnám, akkor lenne titok, ha lenne kapitányuk, de nincsen" - nyilatkozta László Csaba az [origo]-nak.

"Megkerestek, jártam Vilniusban is, megbeszéltünk mindent, telefonon tartjuk a kapcsolatot. Az idő nem sürgeti őket. Még a szerződésnek a hosszáról tárgyalunk, mert abban nem tudunk egyelőre dűlőre jutni. Ők szeretnék, ha 2016-ig lennék kapitány, én úgy gondolom, hogy két év lenne az ideális."