Vágólapra másolva!
Juhász Rolandért négy ajánlatot is tett múlt nyáron a skót Glasgow Rangers, de a belga Anderlecht mindegyiket visszautasította. A 28 éves védő szerint az Európa Ligában brillírozó klubja a téli átigazolási időszakban biztosan nem engedi el, az elnök azonban szavát adta, hogy jövő nyáron akár már négymillió euró alatti összegért távozhat. Egy belga lap szerint a Celtic érdeklődését is felkeltette Juhász.

A belga Nieuwsblad című lap szerint Juhász Rolandnak immáron van egy olyan kitétel a szerződésében, hogy négymillió euróért bárki leigazolhatja. A 28 éves hátvéd szerint a hír részben igaz. "A klubomnál azt mondták, télen nem engednek el, de ha nyáron úgy hozza a sors, akkor négymillió euróért biztosan, de akár még kevesebbért is eligazolhatok. Miután kútba esett a Rangers-szerződésem, leültünk beszélgetni, és megegyeztünk egy összegről, és ha ezt megadja egy érdeklődő klub értem, akkor távozhatom. Ezt nem vetettük papírra, de az elnök a szavát adta, és ez számomra felér egy garanciával" - magyarázta jelenlegi helyzetét az [origo]-nak a 28 éves védő, aki már a hetedik idényét tölti Brüsszelben.

Azt nem tudni, hogy a Rangerst érdekli-e még Juhász, a Voetbalbelgie.be szerint viszont a másik skót óriás, a Celtic is kivetette hálóját a hátvédre, és már télen hajlandó lenne érte kifizetni négymillió eurót.

Megkérdeztük Juhászt, hogy melyik skót csapatot kedveli jobban: "Nehéz kérdés, és szerintem most erre nem is lenne jó válaszolni. Mind a kettő nagyon jó csapat, a két legjobb Skóciában, általában a pillanatnyi forma dönt arról, hogy melyikük nyeri meg a bajnokságot. Az egyik csapat szimpatikusabb, de nem árulom el, hogy melyik az" - mondta titokzatosan a hatvankilencszeres magyar válogatott játékos.

A védő véleményét a keddi lengyel-magyar (2-1) barátságos meccsről is kikértük: "Szomorkodtunk a vereség miatt, mert szerettük volna szépen zárni az évet. A második félidő jobban sikerült, több lehetőségünk is volt, és 11-est is kaphattunk volna. Úgy gondolom, a döntetlen reálisabb eredmény lett volna."

Juhász szerint az Egervári Sándor csapatában először szerepelt játékosok - Tőzsér Dániel, Feczesin Róbert - a Liechtenstein elleni 5-0-s győzelem alkalmával jól játszottak: "Éltek a bizalommal, és bebizonyították, hogy rájuk is lehet számítani" - nyilatkozta, hozzátéve, hogy számára mindegy, hogy előtte Tőzsér vagy Elek Ákos szerepel. "Gyorsan kialakulhat a jó viszony a védő- és a középpályássor között, a lényeg a jó kommunikáción van. Akár Ákos, akár Dani szerepel előttem, jól megértem magam velük. Dani is bizonyította, hogy helye van a csapatban" - tette hozzá Juhász.