Vágólapra másolva!
A Ferencváros bravúros, 3-2-es győzelmet aratott vasárnap a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga idei utolsó, 17. fordulójának zárómérkőzésén.

NB I, 17. forduló:
Diósgyőri VTK - Ferencváros 2-3 (2-1)
Miskolc, 11 ezer néző
v.: Solymosi
DVTK: Rados - Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér - Abdouraman - Arze (Halgas, 86.), Lippai (Takács P., 73.), Luque (Bacsa, 66.) - Tisza, Seydi
Ferencváros: Jova - Jovanovic (Csizmadia, 88.), Balog Z., Otten, Klein - Hakola (Rósa D., 92.), Józsi, Junior - Somalia, Pölöskey (Lisztes, 90.), Abdi
gól: Seydi (17.), Luque (39.), illetve Somalia (24., 58.), Pölöskey (52.)
kiállítva: Abdi (85.)
sárga lap: Seydi (18.), Vadász (43.), Abdouraman (83.), illetve Jovanovic (49.), Pölöskey (54.), Abdi (67., 85.)

Példátlan biztonsági intézkedések mellett kezdődött meg a találkozó. A szurkolók egy órával a kezdés előtt már zsúfolásig megtöltötték a lelátókat. A hazaiak heves rohamokkal kezdtek és egy szöglet után elért fejesgóllal megérdemelt vezetésre tettek szert.

A Ferencváros nem adta fel, de egyenlítő gólját óriási kapushibának köszönhette, ugyanis egy hazaadást Rados kapus nem talált el, óriási lyukat rúgott, így Somaliának nem volt nehéz dolga.

A félidő hajrájában a hazaiak Luque bombagóljával másodszor is megszerezték a vezetést.

A szünet után a diósgyőri védelem egyik hibát a másik után követte el és ezeket kíméletlenül kihasználta a Ferencváros. A vendégek meglepően jó teljesítménnyel rukkoltak elő és a kétszeri hátrányban sem roppantak össze.

A DVTK idegesen és kapkodva futballozott, ezúttal lényegesen elmaradt korábbi hazai teljesítményeitől, így Détári Lajos együttese megérdemelten nyerte meg a nagyobb rendbontás nélkül lezajlott találkozót.


"Változatos, a nézők számára élvezetes találkozót játszottunk, de a rengeteg hiba miatt nem volt jó a meccs" - nyilatkozta a Sport Tv-nek a hazaiakat irányító Benczés Miklós. "Az egész bajnokság alatt nem vétettünk ennyi hibát, mint ma este. Tulajdonképpen többet tettünk a Fradi győzelméért, mint maga a Fradi. Teljesen érthetetlen számomra, mert egyáltalán nem volt jellemző ránk."

Détári Lajos azt hangsúlyozta, hogy csapata tartotta magát ahhoz, amit a meccs előtt megígért. "Támadni jöttünk ide, és ennek megfelelően meg akartuk nyerni a meccset" - fogalmazott az FTC vezetőedzője. "Most minden szép és jó, de nagyon sok munka vár még ránk, ráadásul most még két kupameccs is van előttünk. Mindazonáltal már kialakult egy ütőképes együttes, mely nagyobb feladatokat is meg tud oldani."

* * *

Nagyobb rendbontás nélkül ért véget a találkozó, a rendőrség négy ember ellen garázdaság szabálysértése miatt indított eljárást. A kiemelt biztonsági intézkedések mellett zajló NB I-es találkozó telt ház előtt zajlott. Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: különösebb rendbontás nem történt, négy személy ellen garázdaság szabálysértése miatt indítottak eljárást.