Vágólapra másolva!
Megyeri Balázs az Olimpiakosz-Arsenal BL-meccs szünetében még biztos volt benne, hogy csapata továbbjut a Bajnokok Ligájában, ez azonban a 3-1-es győzelem ellenére sem sikerült. Ezt a 22 éves magyar kapus csak a lefújás tudta meg, amikor csapattársaival és harmincezer görög szurkolóval együtt felnézett a másik csoportmeccs végeredményét mutató kijelzőre. A Marseille két hajrágóllal fordított Dortmundban, így a BL-játéknap 87. percében dőlt el, hogy Megyeriék csak az Európa Ligában folytathatják.

- Reggel még nem lehetett utolérni önt, netán a meccs után sokáig ünnepelték a győzelmet - vagy inkább a BL-kiesést siratták?
- Jól hangzik, hogy az Arsenalt legyőztük, a lefújás után mégsem volt minek örülnünk. A meccs után - amely későn, háromnegyed tízkor kezdődött - hazamentem, csak későn kerültem ágyba, és sokáig aludtam. Sokat kivett belőlem a mérkőzés, igaz, mindegyik után nehéz elaludni, mert ilyenkor újraélem a történteket, és hiába fekszem fáradtan az ágyamban, még késő este is dolgozik bennem az adrenalin.

- A Marseille a 85. és a 87. percben rúgott gólokkal fordított Dortmundban. Nagyon letörtek voltak?
- Nem könnyű feldolgozni, amikor azt érzed, hogy fantasztikusan megy a játék, és tudod, hogy továbbjutásra állsz, utána pedig felnézel a kijelzőre, és azt látod: kiesett a csapatod. Pedig semmi esélyt nem adtunk az Arsenalnak, de ez is kevés volt.

- Ekkor tudták meg, hogy hiába nyertek 3-1-re?
- Miután vége lett a meccsünknek, egy emberként figyelte az összes szurkoló és játékos az eredményjelzőt, és amikor megláttuk, hogy "Dortmund-Marseille 2-3", mindenki teljes letargiába esett. A mi meccsünk szünetében megtudtuk, hogy 2-0-ra vezet a Dortmund - igaz, az OM a 49. percben 2-1-re szépített -, és a saját 2-0-s vezetésünk tudatában biztosak voltunk abban, hogy ha így folytatjuk, továbbjutunk.

- Az öltözőben miről beszéltek?
- Nem volt miről beszélni, mindenki csak nézett maga elé, és szomorkodott, pedig legyőztük az Arsenalt. Próbáltuk egymást vigasztalni, és mondogattuk egymásnak, hogy nem baj, majd az Európa Ligában is bizonyíthatunk.

Forrás: AFP

- A szurkolók hogyan fogadták a keserédes győzelmet?
- Le a kalappal előttük. Amikor kiderült, hogy nem jutottunk tovább, elkezdték éltetni a csapatot. Ekkor még szomorkodni is óriási élmény volt a pályán.

- Másképp drukkolnak az Olimpiakosz fanatikusai egy görög középcsapat elleni bajnokin?
- Akkor sincs okunk a panaszra, de most az egész stadion együtt dobogott a csapattal, még a VIP-páholyban is állva szurkolták végig a meccset.

- Hová teszi ezt a meccset a karrierjében?
- Nem szoktam rangsorolni, de ettől függetlenül: ami kedden történt, felejthetetlen élmény és örök emlék marad. A szurkolók nagyon kitettek magukért, mi pedig emberfeletti lelkesedéssel játszottunk, és lehengereltük az Arsenalt.

- Arsavin lövésénél nagyot védett. Benajuné védhetetlen volt?
- Benajun villámgyorsan, úgy rúgta el a labdát, hogy az még felszálló ágban volt, és nem volt sok időm reagálni. Bár beleértem, hárítani már nem tudtam.

Az Arsenal egyetlen keddi öröme: Arsavin gólja


- Mit szólt a csereként beállt Arsenal-kapus Mannone luftjához?
- A kapuból úgy láttam, nem érezte, hogy éppen hol tartózkodik, a tizenhatoson belül vagy kívül, ezért nem merte megkockáztatni, hogy kézzel érjen a labdába, így egy ilyen szerencsétlen mozdulat lett a vége. Ilyen a kapussors, nem volt könnyű dolga, hiszen bemelegítés nélkül kellett azonnal beállnia.

- Azok után, hogy a Marseille így kibabrált önökkel, jobban fogja figyelni a franciákat, hogy mire viszik a BL-ben?
- Figyelni fogom őket, de nem jobban, mint a többi csapatot.

- Milyen feladat vár még a csapatára?
- Idén lesz még három bajnokink, majd egy december 21-ei kupameccsel zárul az év, szóval van még munka bőven. A célunk a bajnokságban nem változott: szeretnénk az első helyen végezni.