Vágólapra másolva!
Németh Krisztián - szemben a legutóbbi hírekkel, melyek szerint Görögországba igazol - csütörtökön féléves szerződést kötött a holland élvonal 15. helyezett labdarúgócsapatával, a Waalwijkkal.

"Krisztián már átesett az orvosi vizsgálaton is, és mindent rendben találtak. Ha sikerül elintézni az adminisztrációs ügyeket, azaz megérkezik a játékengedélye a klubhoz, akkor, ha csak csereként is, de már a hétvégi bajnoki is pályára lépne" - mondta az MTI-nek Kövesdi Viktor, a U20-as világbajnoki bronzérmes játékos ügyeit intéző menedzseriroda egyik vezetője.

Beszámolója szerint az újonc csapatnak csatárra volt szüksége, hogy stabilizálja magát az élvonalban, és ebben lehet az együttes segítségére a magyar futballista, akiről nagyon jó véleménnyel van Ruud Brood vezetőedző.

"Krisztián egy komplett játékos nagy tehetséggel, amit azonnal észrevesz bárki, aki látja játszani. Még egy csatárra volt szükségünk, egy gólérzékeny játékosra, akivel többet variálhatunk elöl. Krisztiánt több poszton is bevethetem, örülök, hogy csatlakozott hozzánk" - nyilatkozta a holland klub hivatalos weboldalának Brood.

Németh a 29-es mezszámot fogja viselni a Waalwijkban, amely az éppen biztos bennmaradást érő 15. helyen áll a tabellán.

A legutóbb az MTK-ban szerepelt csatár január 19-én még arról nyilatkozott, hogy a görög PAS Gianninához igazol, ám ez az átigazolás - ismeretlen okokból - végül meghiúsult.