Vágólapra másolva!
Az Abendblatt értesülése szerint a Hamburg labdarúgócsapata szerződtette a Bayer Leverkusen válogatott kapusát, René Adlert, illetve a lengyel Lech Poznan lett csatárát, Artjoms Rudnevset. Utóbbiért állítólag 3,5 millió eurót fizetett a klub, ebből Nagy Ferenc klubelnök szerint a Zalaegerszeghez 130-200 millió forint is befolyhat.

Artjoms Rudnevs 2008 és 2010 között harminc bajnoki húsz gólt szerzett a Zalegerszeg színeiben, majd 2010 nyarán 200 ezer euróért a lengyel Lech Poznan csapatához szerződött.

A játékos kiválóan szerepelt új együttesében is, két szezon alatt 56 bajnokin 33 gólt szerzett, és az Európa Liga tavalyi sorozatában két meccsen négy gólt szerzett a Juventus ellen.

Az olasz csapat mellett számos európai klub szerette volna megszerezni, az Abendblatt értesülése szerint ez a Hamburgnak sikerült, amely 3,5 millió euróért szerződtette.

A hír azért érdekes magyar szempontból, mert a Zalaegerszeg úgy értékesítette két évvel ezelőtt, hogy szerződésébe belefoglalta, ha a Poznan eladja, a vételárból részesedik a magyar klub is.

Nagy Ferenc klubelnök már másfél éve úgy nyilatkozott az [origo]-nak, valóban jó pénzhez jutna a csapat Rudnevs eladásával, ezt most is megerősítette.

"Úgy tudom, még nincsen meg a hivatalos megállapodás, de ha néhány napon belül realizálódik, az 130-200 millió forintot érhet a Zalegerszegnek" - nyilatkozta. hozzátette, a lengyel klubnak nem kötelessége minden tárgyalásról értesíteni a magyar klubot, viszont minden Rudnevsért befolyt összegről tételesen el kell számolnia.

"Ez a pénz rengeteget jelent, nemcsak meghaladja azt az összeget, amennyi tartozásunk van, de a most kidolgozás alatt álló jövő évi költségvetésünkre is komoly hatással lesz" - mondta Nagy, aki szerint egyértelmű a cél, a kiesés után azonnal vissza kell kerülnie a csapatnak az élvonalba.

Az Abendblatt szerint Rudnevs 2017-ig, míg az ingyen igazolható tízszeres német válogatott kapus, René Adler 2016-ig írt alá Hamburgban.