Vágólapra másolva!
Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány Európa-bajnoki főpróbának tekinti az ír válogatott számára a hétfő esti, magyarok elleni barátságos mérkőzését.

"Ez az utolsó felkészülési meccsünk az Eb előtt, szeretnék olyan teljesítményt és lelkesedést látni a csapatomtól, mint amivel a ránk váró mérkőzéseken lépünk majd pályára" - mondta vasárnap esti budapesti sajtótájékoztatóján az olasz szakember. "Ugyanazt a folyamatos, zökkenőmentes játékot várom, mint amilyet a Bosznia elleni edzőmeccsen is láttam a futballistáktól."

Az mlsz.hu beszámolója szerint a szakvezető mindehhez hozzátette, hogy azt a kezdőcsapatot (Given - O'Shea, Dunne, St Ledger, Ward - Duff, Andrews,Whelan, McGeady - Keane, Doyle) küldi majd pályára a Puskás Ferenc-stadionban, amellyel jövő vasárnap, csapata Európa-bajnoki bemutatkozásán is szeretne kezdeni Horvátország ellen.

"Ezúttal nem az eredmény az elsődleges, persze szeretném, ha a tizenhárom meccse tartó veretlenségi sorozatunk nem szakadna meg" - fogalmazott.

Forrás: AFP
Giovanni Trapattoni

Trapattoni a magyar csapatot fiatal, technikás együttesnek nevezte, mely az elismert magyar hagyományokra építkezik. Mint mondta, látta a magyarok pénteki, csehek ellen 2-1-re megnyert mérkőzését, ugyanakkor több játékos, így Bogdán Ádám, Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs vagy Németh Krisztián játékát már korábban is ismerte.

Robbie Keane, az ír válogatott csatára a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a csapat nagyon motivált, jó hangulatban készülnek az Eb-re, s valamennyi játékos bízik az olasz szövetségi kapitányban. Szerinte ha az első Eb-meccsen nyerni tudnak a horvátok ellen, akkor nagyon jól is végződhet számukra a torna.

A hétfői mérkőzés 20.30-kor kezdődik.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata:
Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Mészáros Norbert, Korcsmár Zsolt, Halmosi Péter - Koman Vladimir, Varga József, Pintér Ádám, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám, Németh Krisztián.