Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd 1-0-s vereséget szenvedett az orosz Anzsi Mahacskala vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának csütörtöki első mérkőzésén.

Európa Liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Anzsi Mahacskala (orosz) - Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Ramenszkoje, Szaturn-stadion
v.: Yefet (izraeli)
Anzsi: Gabulov - Satov (Lahijalov, 69.), Samba, Joao Carlos, Logasov - Ahmedov, Jucilei, L. Traoré (Szmolov, 83.), Buszufa, Zsirkov (Tagirbekov, 77.) - Eto'o.
Honvéd: Kemenes - Lovric, Ignjatovic, Debreceni, Vidovic - Johnson, Hidi (Vécsei, 61.) - Diaby (Vernes, 56.), Ivancsics (Diarra, 83.), Tchami - Délczeg.
gól: Jucilei (22.)
sárga lap: Zsirkov (43.), Samba (90.)

Percről percre

Nem ugrott neki az Anzsi a Honvédnak, bár az első negyedórában szinte csak másodpercekre volt a labda a kispestieknél, de a dagesztániaknak nem volt ziccerük. Aztán Eto'o villant egyet, és csak a léc segítette ki Kemenest, akinek a 22. percben már nem volt szerencséje, Jucilei lövése mellé ment volna, de Ignjatovic lábán megpattant a labda, és a kapus nem védhetett.

http://www.youtube.com/v/NQhaDfG0NxM?version=3&hl=hu_HU


A gól után jöttek az újabb Anzsi-helyezetek, míg a Honvéd csak a 32. percben vezette az első épkézláb támadását, de akkor centik hiányoztak az egyenlítéshez, Tchami lövése a bal kapufán csattant.

Eto'o és Traoré révén akár a továbbjutást is eldönthette volna a Hiddink-csapat, az első félidő mégis csak egygólos előnnyel ért véget, és a fordulás után a Honvédnak sikerült rendeznie a sorokat. Marco Rossi feljebb tolta a csapatát, az Anzsi így nehezebben tudott kibontakozni, és úgy tűnt, a dagesztániak kivárásra játszottak. Ez a taktika végül nem jött be, a második félidőben nem sikerült helyzetet kialalkítania az Anzsinak, a Honvéd viszont bánkódhatott, mert Délczegnek nagy lehetősége volt az egyenlítésre.

Összességében megérdemelten nyert a Mahacskala, de az egygólos hátrányt egy bátrabb játékkal akár le is dolgozhatja a Honvéd a július 26-án esedékes visszavágón.