Vágólapra másolva!
Az előző tulajdonos becsapta és nagyot csalódott a magyar futballközegben - állítja Roderick Duchatelet, az Újpest labdarúgócsapatának belga tulajdonosa, aki az illegális ügynöki díjakról is beszélt a szerdai szurkolói ankéton.

Duchatelet elmondta, eddig csaknem egymilliárd forintot költött a klubra, ez az összeg szinte teljes egészében a régebbi tartozások rendezésére ment el.

Hozzátette: saját zsebből fizette az állami tulajdonban lévő Szusza Ferenc-stadion gyepének cseréjét, amely mintegy húszmillió forintot tett ki. Az ügyet tipikus magyar problémának tartja, mivel ez szerinte az üzemeltető feladata lett volna. Jelezte, meg akarta vásárolni a stadiont, de ettől az üzemeltető-tulajdonos Nemzeti Sportközpontok elzárkózott.

A belga üzletember közölte, amikor átvette a klubot, feltűntek neki a magas ügynöki díjak, majd kiderült, hogy a játékosoknak is kellett fizetniük a menedzsereknek. Többször említette, hogy a volt tulajdonos, Tolnai Sándor becsapta őt, és rengeteg üzleti visszásságra derült fény.

Az előző bajnokságban 13. helyen végzett csapat megerősítéséről elmondta, a héten várható három új átigazolás, majd még a nyár folyamán további kettő-három. Főleg külföldi játékosok kerülhetnek szóba, mivel szerinte egy hasonló képességű belga vagy francia futballista a harmadába kerül, mint egy magyar. A hazai labdarúgókkal való tárgyalás jellemzőjeként kiemelte, hogy nem a klubvezetőt, hanem "egy zsák pénzt" lát benne a játékos és az ügynök.