Vágólapra másolva!
Kiss László labdarúgóedző megdicsérte és egyben kritizálta Paulo Sousát, a Videoton portugál vezetőedzőjét, azt pedig nem érti, hogy miért sztárolják a Ferencváros holland trénerét, Ricardo Monizt.

A korábban a Vasasnál, a Pécsnél és több külföldi klubnál is edzősködő Kiss László a Nemzeti Sportnak adott interjúban hosszasan beszélt a Magyarországon dolgozó külföldi edzőkről. A Videoton tréneréről, Paulo Sousáról elmondta, hogy nem rossz, amit a portugál edző csinál, de a viselkedésén van mit javítani.

Forrás: MTI/Beliczay László
Sousa jó, de meg kell tanulnia viselkedni

"Sousa olyan világból jött, ahol nincs megalkuvás, nincs behódolás, ezért nem is szabad haragudni rá. Viselkedni viszont mindenütt kell. Fogalmam sincs, miképp engedhetett meg magának bizonyos dolgokat, ilyet csak az tesz, aki tudja, hogy hova került, és ki van a háta mögött. A szakmai munkája nagyon értékes, csak a viselkedésével elrontja, és senki sem szól neki, hogy így nem lehet."

Kiss László kitért Ricardo Monizra, a Ferencváros edzőjére is, elmondta, hogy nem érti, miért sztárolják annyira a holland szakembert. "Engem az foglalkoztat, hogy ugyan mivel tud Moniz többet, mint mondjuk én? Elvégeztem azt a rohadt pro licencet is kétmillióért, azaz mivel tudna nálam többet? Megmondom, mivel jobb, a havi euróezrek adta nyugalom által, úgy már lehet normálisan dolgozni."

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Kiss szerint Moniz nem jobb nála

Kiss hozzátette, hogy amíg Moniz elődjének, Détári Lajosnak kétforintos játékosokat sem tudtak hozni a Fradinál, a holland edzőnek beszerzik a több ezer eurósokat is, ugyanakkor szerinte a Ferencváros semmivel nem jutott előrébb.

"Mondják, hogy reggeltől estig a pályán van. És? Ekkora fizetésért ez a minimum. Viszont jól csomagolják. Ebben már hasonlítunk Amerikára: a szart is eladjuk édesnek."