Vágólapra másolva!
A bukaresti sajtó szerint a román labdarúgó-válogatott megalázó vereséget szenvedett az amszterdami világbajnoki selejtezőn, és szeptemberben kötelező legyőzni Magyarországot azért, hogy reális esélye legyen részt venni a pótselejtezőn.

A Gazeta Sporturilor című, legnagyobb példányszámú román sportújság szerint a 4-0-ás vereséget szenvedett válogatott "ágyútöltelék" volt Hollandiában, ahol a hazaiak végig szórakoztak a csapattal, amely egyáltalán "nem számított" a pályán.

Az újság beszámol arról, hogy a román futball világában Victor Piturca szövetségi kapitány alkalmasságát egyre többen kétségbe vonják. Leghevesebben Dumitru Dragomir, a román Hivatásos Labdarúgó Liga elnöke bírálja Piturcát, aki szerinte a tréner már "nem jelent megoldást" a román válogatott kispadján, és a leváltását kérte. A román lap emlékeztet, hogy az Amszterdamban jelen lévő pár ezer román szurkoló is a szövetségi kapitány lemondását követelte, de Piturca a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kijelentette: nem mondhat le ilyen könnyen.

A Gazeta Sporturilor szerint a világbajnoki selejtező D csoportjában a románok számára döntő lesz a Magyarország elleni hazai mérkőzés szeptemberben. A lap tudósításának címében azt írja, "Mindent vagy semmit! Romániának kötelező nyernie Magyarország ellen, hogy életben maradjanak a pótselejtezős remények". A lap szerint a románok esetleges győzelme ezen a mérkőzésen nagyon leegyszerűsítené a csoport állását.

A Pro Sport című napilap tudósítója úgy látta, Van Persie újból "szétzúzta" a román védelmet. A lap felidézi, hogy a románoknak egyetlen helyzete volt a 37. percben. "Ez volt az egyedüli pillanat, amikor számítottunk a pályán, hiszen a hollandok írták ennek a mérkőzésnek a történetét" - állapította meg az újság. "A reakció nélküli válogatott, és a válaszok nélküli szövetségi kapitány" - olvasható az egyik tudósítás címében. A Pro Sport kiemeli, hogy Törökország és Magyarország segítséget nyújtott a román válogatottnak azzal, hogy 1-1-es döntetlent játszott Isztambulban.

A keddi találkozók után a százszázalékos Hollandia vezeti a D csoportot 18 ponttal, második helyen a magyar válogatott áll 11, a harmadikon Románia 10 ponttal. Szeptember 6-án Magyarország Romániával mérkőzik meg Bukarestben, majd négy nappal később Észtországot fogadja hazai pályán.