Vágólapra másolva!
Orosz lapértesülés szerint az orosz bajnoki szezon után Dzsudzsák Balázs Angliába, Németországba vagy Olaszországba igazolhat.

Az Izvesztija információi szerint a Bundesligában a Dortmund mögött csak egy ponttal lemaradva harmadik helyen végzett Bayer Leverkusen szeretné megszerezni Dzsudzsák Balázst. A német klub azzal, hogy a dobogón végzett a német focibajnokságban, felkerült a Bajnokok Ligája főtáblájára, és előtte még szeretné megerősíteni a keretét.

Az orosz lap úgy tudja, hogy a 26 éves balszélső iránt az angol Premier League-ben tizedik helyen végzett West Ham United is érdeklődik, de Serie A-csapatok is jelezték, hogy érdekelné őket Dzsudzsák leigazolása.

A téli átigazolási szezonban a Liverpool szerette volna kölcsönvenni a magyar válogatott játékost, ám a Dinamo nemet mondott az angoloknak. Később az Intert is a lehetséges kérők között emlegették az olasz sajtóban.

Forrás: AFP/RIA Novosti/Vladimir Fedorenko
Dzsudzsák (hetes mezben) kulcsembere lett a Dinamónak

"Balázs nagyon jól érzi magát Moszkvában, és szeret a Dinamóban futballozni. Viszont szeretné magát kipróbálni egy európai topbajnokságban. Bízom benne, hogy a Dinamo vezetősége megfontolja az érkező ajánlatokat" - idézte az Izvesztija Vörösbaranyi Józsefet, a futballista ügynökét.

Nem biztos, hogy a Dinamo Moszkva edzője, a román Dan Petrescu könnyen megválna Dzsudzsáktól, mivel a Dinamo játékát a gyors szélsőkre építi, a magyar légiós pedig tökéletesen beleillik az elképzeléseibe. Dzsudzsák szerződése 2015-ben jár le a moszkvai klubnál.

Az orosz lap a volt Dinamo-kiválóság Igor Kolivanov véleményét is kikérte a Dzsudzsák-ügyben. "Nagyon jó játékos, úgy tudom, sok csapat érdeklődik iránta, a Dinamónak pedig nehéz lesz megtartania őt" - nyilatkozta a volt szovjet és orosz válogatott focista.

"Dzsudzsákot a pénznél is jobban motiválhatja, hogy Európában egy igazi nagycsapatban futballozzon. Vezére a Dinamónak, de úgy vélem, hogy a moszkvai csapat feltörekvő tehetségei megfelelően pótolhatják a drága magyar labdarúgót" - tette hozzá Kolivanov.

Dzsudzsák 2011 júliusában szerződött Oroszországba, az Anzsi Mahacskala 14 millió euró körüli összeget fizetett érte. A dagesztáni csapatban mindössze nyolc meccsen játszott, mivel 2012 januárjában - a hírek szerint - 18 millió euróért leigazolta a Dinamo Moszkva, amelyben eddig 52 meccsen 11 gólt szerzett. Az Izvesztija szerint a legjobb szezonja az idei volt, jelenleg öt gólnál és tíz gólpassznál jár.

A bajnokságból még egy kör van hátra, és a Dinamónak az Európa Liga-induláshoz csak annyit kell tennie, hogy legyőzi a kiesés elől menekülő, 12. helyezett Volgát - Dzsudzsák nélkül, a légióst ugyanis az előző fordulóban kiállítottak. Siker esetén a Dinamo hatodik maradna, amely pozíció EL-kvalifikációt jelent, mivel az orosz kupadöntőben a bajnok CSZKA és a biztos harmadik Anzsi találkozik egymással, így az ötödik helyezett után végző klub is nemzetközi kupaindulást ünnepelhet.