Vágólapra másolva!
A Ferencváros idegenben 3-2-re legyőzte, és ezzel a bajnoki tabellán meg is előzte a Debrecent. A debreceni gólkirályjelölt Adamo Coulibaly büntetőből két gólt is szerzett.

Eredmények, tabella, góllövőlista

OTP Bank Liga, 29. forduló:
DVSC-TEVA - Ferencváros 2-3 (1-2)
Debrecen, 8500 néző, v.: Bognár
Debrecen: Verpecz - Bernáth, Máté P., Mészáros N., Szűcs I. (Sidibe, 33.) - Bódi, Spitzmüller, Czvitkovics, Ferenczi J. - Coulibaly, Pölöskey P. (Se. Bouadla, 65.)
Ferencváros: Jova - Somália (Peric, 56.), Klein, Besic, Sváb - Gyömbér, Cukic, Józsi (Otten, 83.) - Jenner, Böde, Holman (Ionescu, 72.)
gól: Coulibaly (32., 90., mindkettőt 11-esből), illetve Somália (6.), Jenner (36.), Peric (83.)
sárga lap: Mészáros (18.), Spitzmüller (44.), Ferenczi J. (71.), Sidibe (93.), illetve Cukic (31.), Besic (90.)
kiállítva: Máté P. (54.)


A szezon legjobb debreceni játékosának járó Zilahi-díjat Adamo Coulibaly vehette át a mérkőzés előtt.

Az összecsapáson egy hatalmas védelmi hiba után hamar vezetést szerzett a Ferencváros, Somáliának nem okozott gondot az üres kapuba passzolni. Bő félóra elteltével egy büntetővel egyenlített a magasabb fokozatba kapcsolt Debrecen, de az öröme nem tartott sokáig, mert négy perccel később Jenner ziccerben mattolta Verpeczet. A csapatok remek iramú, látványos első félidőt produkáltak a kissé vizes talajon.

A fordulást követően a durva szabálytalanságot elkövető Máté kiállítása nehéz helyzetbe hozta a hazaiakat. A tíz emberrel küzdő Debrecen azonban sorra vezette a támadásokat, ám a vendégek jól állták a rohamokat, sőt a 83. percben egy gyors kontra végén növelték előnyüket. A második 11-esét is értékesítő Coulibaly találatát követően még a ráadásban is ment előre a piros-fehér csapat, de egyenlítenie már nem sikerült, mivel Czvitkovics nagy helyzetben a kapu mellé lőtt.

Ezzel eldőlt, hogy a tavaly bajnok Debrecen idén nem kerül dobogóra. A Ferencváros több mint tizenegy év után győzött újra Debrecenben, legutóbb 2001. november 20-án járt sikerrel.