Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd parádés játékkal 9-0-ra kiütötte a montenegrói Celik Niksicet a labdarúgó Európa Liga első selejtezőfordulójának visszavágóján, így készülhet a szerb Vojvodina elleni párharcra.

Európa Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Budapest Honvéd - Celik Niksic (montenegrói) 9-0 (3-0) - élőközvetítés
Továbbjutott a Honvéd 13-1-es összesítéssel
Bozsik Stadion, 3000 néző, v.: Lardot (belga)
gól: Holender (14.), Diaby (23.), Diarra (36.), Délczeg (49. - 11-esből), Testardi (66. - 11-esből, 75., 87.), Alcibiade (67.)
sárga lap: Vukovic (51.), Mancini (78.)

A Budapest Honvéd nem esett ugyanabba a csapdába, mint a Videoton, amely a 2-1-es első meccs után 1-0-ra kikapott a montenegrói Mladost Podgorica otthonában, így kiesett az Európa Ligában. A Honvéd az első meccsen, idegenben aratott 4-1-es győzelem után a hazai visszavágón nekiesett az ugyancsak montenegrói Celik Niksicnek, és már a 14. percben megszerezte a vezetést Holender révén. A fiatal vajdasági magyar focista csupán a második meccsét játszotta a felnőtteknél, de később adott még egy gólpasszt is, így a két meccset összesen három góllal és ugyanennyi gólpasszal zárta.

A szünetben a Honvéd már 3-0-ra vezetett, a második félidőben pedig még rátett egy lapáttal, és végül kiütötte ellenfelét, így 13-1-es összesítéssel lépett tovább a második fordulóba. A második félidőben beállt csereként a hazaiaknál Andrea Mancini, Roberto Mancini fia, a híres apa a helyszínen tekintette meg a kispesti gálát.

Roberto Mancini a Bozsik-stadionban nézte meg a meccset Forrás: MTI

Marco Rossi, a Honvéd edzője szerint el kell felejteni ezt a meccset. "Nem szabad foglalkoznunk ezzel az eredménnyel, az ellenfél nem volt a pályán. Az Európa Ligában és a bajnokságban is nehezebb feladataink lesznek a jövőben" - nyilatkozta az olasz szakember a mérkőzést közvetítő Magyar Televíziónak.

A Honvéd a következő fordulóban a szerb Vojvodinával játszik, amely 7-3-as összesítéssel verte ki a máltai Hibernians csapatát.