Vágólapra másolva!
Néhány nappal azután, hogy amputálni kellett a bal lábát, végre jó hírek érkeztek Akeem Adamsről. A Ferencváros szívinfarktust kapott trinidadi játékosát csütörtökön levették a lélegeztetőgépről, és felébresztették a mesterséges kómából.

"Adams állapota javult annyit, hogy megtegyük ezt a lépést" - árulta el a Blikknek dr. Szelid Zsolt, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, az FTC orvosi stábjának tagja. "Újabb lépést tettünk előre, de változatlanul súlyos az állapota. Keringése stabil, de azt továbbra is műszív tartja fent. Még mindig az a cél, hogy úgymond el tudjuk őt vinni egy esetleges szív­transzplantációig. Az elkövetkező 24-48 óra dönti el, hogy tüdeje, izmai bírják-e az új állapotot. Ám ha hét végéig nem lép fel komplikáció, talán lesz ok az optimizmusra."

A 22 éves védő szeptember 25-én az otthonában rosszul lett és kórházba szállították. A kilencszeres trinidadi válogatott ezt követően több műtéten is átesett, s mivel szíve nem vette át azokat a funkciókat, amelyeket el kellene látnia, műszívre kapcsolták. A közvetlen életveszély elhárítása érdekében hétfőn amputálni kellett a bal lábát.