Vágólapra másolva!
Már tornáztatják az orvosok Akeem Adamset, a Ferencváros trinidadi focistáját, aki szeptember 25-én kapott szívinfarktust.

"A játékos állapota továbbra is súlyos, a kollégák mindennap heroikus küzdelmet folytatnak érte" – mondta a Blikknek dr. Szelid Zsolt, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, az FTC orvosi stábjának tagja, aki jó hírekkel is szolgált. A napjai felét még mindig átalvó focista amellett, hogy kommunikál környezetével, már gyógytornát is végez.

"Egy hónapja fekszik, és ez nem tesz jót az izomzatának, ezért amit csak lehet, próbálnak mozgatni a kollégák. Adams, bár még mindig lélegeztetőgépre van kapcsolva, már elkezdte a gyógytornát. Elsősorban légzőgyakorlatokat végez, mert a tüdőt mozgató izmai nagyon legyengültek, de a karjait is tornáztatja, természetesen segítséggel" - mondta Szelid Zsolt.

Adamsért küzdenek a magyar orvosok Forrás: MTI/Földi Imre

Hozzátette: a 22 éves focistának továbbra is a szívátültetés jelentené a jó megoldást. "A nagy feladat még mindig az, hogy eljuttassuk őt a beavatkozásig, azaz javítsunk annyit a helyzetén, hogy eséllyel birkózzon meg a transzplantációval és a kezelésekkel."

Akeem Adamsen már több életmentő műtétet hajtottak végre, amputálni kellett a bal lábát is, a keringését műszív biztosítja, a múlt héten pedig bélvérzés miatt kellett ismét megoperálni.