Vágólapra másolva!
Egy hajrában szerzett szerencsés góllal mentette 1-1-re a máltai Sliema Wanderers otthonában játszott mérkőzését a Ferencváros labdarúgócsapata. Az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában a hazaiak kihagytak egy büntetőt, egy üres kapus ziccert, de eltalálták a kapufát is.

Eredmény, Európa Liga-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Sliema Wanderers (máltai) - Ferencváros 1-1 (1-0) - az élő közvetítés
Ta’Qali, Ta’Qali Stadion, 500 néző
v.: Hunter (északír)
Sliema Wanderers: Zammit - G. Muscat (Cilia, 68.), Scozzese, Bianciardi, A. Muscat - Mintoff, Potezica, Barbetti - Scerri, Ohawuchi – Mifsud
Ferencváros: Dibusz - Bosnjak, Mateos, Nalepa, Bönig - Kukurozovic (Holman, 82.), Gyömbér, Busai (Somália, a szünetben), Nagy (Cukic, a szünetben) - Böde, Lauth
gól: Ohawuchi (39.), illetve Nalepa (76.)
sárga lap: Mintoff (36.), A. Muscat (86.), illevte Busai (14.), Nagy (41.), Kukurozovic (45.), Bönig (53.), Holman (89.)

A Ferencváros kezdte támadóbb szellemben a mérkőzést, negyedóra elteltével, Busai szabálytalansága után mégis a máltaiak szerezhették volna meg a vezetést, a megítélt büntetőt azonban Mifsud mellé lőtte. A folytatásban a magyar csapat előtt több lehetőség is adódott, de egy kontratámadásból a hazaiak lőttek gólt, így ők vonulhattak előnnyel a pihenőre.

A félidőben Thomas Doll megpróbálta rendezni a sorokat, és pályára küldte Somáliát, illetve Cukicot is, de az együttes támadójátéka a szünet után is a nullával volt egyenlő, Böde és Lauth a labdához is alig ért.

A 69. percben a bizonytalanul védő Dibusz is majdnem összehozott egy gólt, rossz kifutását követően Mateos fejjel mentette meg a magyarok kapuját a góltól.

A Ferencvárost elkísérő maroknyi szurkolócsoport a hajrá előtti újabb ivószünetben jogosan adott hangot nemtetszésének. Úgy tűnt, ez használt, néhány perccel később, egy szabadrúgás utáni kipattanóból ugyanis Nalepa egyenlített. A hajrában a házigazda még szerzett egy kapufát, szerencsére a Fradi már kihúzta 1-1-es döntetlennel.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik a Puskás Ferenc Stadionban, a továbbjutó a második körben a horvát HNK Rijekával találkozik.

További eredmények:
Jeunesse Esch (luxemburgi) - Dundalk (ír) 0-2 (0-0)
Shkendija (macedón) - Zimbru (moldovai) 2-1 (1-0)

Sivic győzelmet vár

Győzelmet és továbbjutást vár Tomislav Sivic, a DVTK vezetőedzője a máltai FC Birkirkara ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójában. "Tudjuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, ez a vb-n is látszik, a pályán kell bizonyítani" - mondta Sivic a Diósgyőr keddi, miskolci sajtótájékoztatóján. Az első mérkőzést csütörtökön 20.30 órakor rendezik Debrecenben.

A vezetőedző hozzátette, hogy az ellenfél öt éve szerepel a nemzetközi kupákban, többször volt már bajnok, "majdnem tavaly is", ehhez mindössze egy pont hiányzott. Sivic felhívta a figyelmet arra, hogy a máltaiaknak több külföldi játékosuk van, "máltai szinten tehát egy komoly csapat vár ránk". Úgy vélte, hogy az ellenfél kontrára fog játszani, erre kell majd választ adni. Hangsúlyozta, hogy a DVTK az új labdarúgók miatt más stílusban játszik majd. Kapott gól nélkül szeretné megnyerni a találkozót, legalább két találatot szerezve.