Vágólapra másolva!
Pintér Attila kinevezése nem bosszú volt Orbán Viktor bankadója ellen, több pénzt is kaphatnának a magyar fociklubok, a szurkolói kártya pedig marad, mert nem akar zsidózást és buzizást a stadionokba - erről is beszélt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a Hir24 internetes oldalnak adott interjúban.

"Mi igaz abból, hogy Pintér Attila kinevezése a labdarúgó-válogatott élére az ön bosszúja Orbán Viktoron a bankadó miatt?" – szólt az egyik kérdés Csányi Sándor felé.

"Ez egy hülyeség – kezdte a választ az MLSZ elnöke. - Ha bosszú, akkor saját magam ellen követtem el, hiszen ha valaki igazán nagyot veszített Pintér kinevezésén és az első tétmeccs utáni menesztésén, az én vagyok. Szoktam mondani, ha valakit rövid idő után leváltanak, nem ő a hibás, hanem az, aki kinevezte. Amúgy bárki bármit mond, Pintér Attila kiváló szakember, a szövetségi kapitányi feladat sajnos kevésbé illett hozzá, mint a klubedzői."

Nem bosszú volt Pintér kinevezése Forrás: Pályi Zsófia - Origo

Több pénzt a magyar fociba!

Arra a kérdésre, hogy van-e elég pénz a magyar fociban, Csányi így felelt: "Többet is el lehetne költeni. Komoly gond, hogy az online sportfogadásból befolyó pénzből nem részesülnek a csapatok, noha ők rendezik a mérkőzéseket. Ez most változik, és ha hozzávesszük a tévéközvetítésekből származó összeget, bízhatunk benne, hogy minden első osztályú csapat gazdálkodása stabilizálódik. Aki pedig nemzetközi megmérettetésre pályázik, annak több szponzorra és saját befektetésre lesz szüksége."

A szurkolói kártya marad, és kész!

Számos ultracsoport bojkottálja a magyar bajnokikat, a szurkolói kártyák ellen tiltakoznak, Csányinak azonban esze ágában sincs törölni a kártyás rendszert. Azt mondja, az MLSZ már egyszer engedett, hiszen ez eredeti elképzelés szerint a kártya tartalmazta volna a lakcímet, ám az ultrák attól tartottak, ha adataik illetéktelen kézbe kerülnek, rossz szándékú emberek megkereshetik őket, így végül csupán a név és a születési hely, idő került rá.

A szurkolói kártya márpedig marad Forrás: MTI/Illyés Tibor

Nem elég a sok kamera

„Én szívesen tárgyalok, ha van ötletük, hogyan tegyük egyszerűbbé a kártya használatát, beszélhetünk, de a megszüntetéséről nem lehet szó. Az ultrák szerint elég lenne a stadionokba a sok kamera, de láthattuk Bukarestben, hogy aki balhézni akar, eleve kapucnit húz a fejére, sálat köt az arca elé."

Csányi hozzátette: szívesen látja a stadionokban mindazokat, akik nem rasszisták, nem erőszakosak és nem okoznak kárt a stadionban. "Senkit sem akarunk bántani, senkit sem akarunk kitiltani, és legalább olyan zajos lelátókat szeretnénk, mint korábban, csak zsidózás, cigányozás, buzizás nélkül." (forrás: Hir24)